Witam,
Jestem po wymianie poduszek

nareszcie miło siedzieć w samochodzie. Co do wymiany to w330d, lewa pięknie się wymienia podnosząc silnik za miskę olejową, trzeba tylko odpiąć rurę od intercoolera oraz zdjąć górną obudowę silnika. Natomiast prawa jest dosyć problematyczna bo trzeba podnosić za łapę silnika, do której przymocowana jest poduszka, dosyć mocno przeszkadza belka pod silnikiem, ale da się zrobić.
Cytuj:
nie masz racji
TC, to czy nie mam racji to nie jestem taki pewien, ponieważ to że sprzedajesz części to powinieneś wiedzieć, że stany magazynowe to nie wszystko. Ja bardziej wierzę inżynierom z BMW, którzy twierdzą, że część nie jest już produkowana. Firma CORTECO, która produkuje większość części na pierwszy montaż BMW, również nie ma w ofercie takiej poduszki (inne firmy produkujące zamienniki nie są dla mnie wyznacznikiem).
Cytuj:
w 3.0 D są poduszki pneumatyczno-olejowe i firma Corteco ma patent na takie poduszki
Co do tego, że CORTECO ma patent na te poduszki to nie będę polemizował. Natomiast to, że CORTECO, daje swoje poduszki na pierwszy montaż to jest pewne i na pewno żadna FEBI czy inna firma tego nie robi bez względu na to czy ma na to patent czy nie.
I rzecz najważniejsza
Cytuj:
tu temat uważam za zamknięty !!!
- skoro uważasz temat za zamknięty to po prostu się w nim nie wypowiadaj, a nie narzucaj swego zdania innym. Forum jest po to żeby Wszyscy mogli się wypowiedzieć, a nie po to by ktoś próbował zdominować dyskusję.
Pzdr,
Kiler