BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 17:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dobre konto bankowe
PostNapisane: 23 września 2010, 14:25 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
znów się zaczyna :rotfl: :rotfl:

Boogie, nie ma takiego konta w Polsce :rotfl: :rotfl:

PS.
Czemu nie interesuje Cię bank internetowy ?
Nie łatwiej wszystko ustalić przelać/zapłacić siedząc sobie spokojnie w domu przed kompem niż stać w kolejce ?
Nie rozumiem takiego podejścia starszych ludzi... tak jak nie korzystać z karty bankomatowej tylko nosić portfel wypchany gotówką... i tłumaczyć... bo zapomnę kodu i co wtedy... :zdziwko: :zdziwko: :mur:

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 23 września 2010, 14:59 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Morfii napisał(a):
znów się zaczyna :rotfl: :rotfl:

Boogie, nie ma takiego konta w Polsce :rotfl: :rotfl:

PS.
Czemu nie interesuje Cię bank internetowy ?
Nie łatwiej wszystko ustalić przelać/zapłacić siedząc sobie spokojnie w domu przed kompem niż stać w kolejce ?
Nie rozumiem takiego podejścia starszych ludzi... tak jak nie korzystać z karty bankomatowej tylko nosić portfel wypchany gotówką... i tłumaczyć... bo zapomnę kodu i co wtedy... :zdziwko: :zdziwko: :mur:

Morfii, choćby załóżmy hipotetycznie, że Boogie ma działalność, z której codziennie generuje obrót gotówkowy i rzeczonej gotówki nie chce dniami chomikować w kasie/kieszeni/domu/siedzibie firmy, etc. Gdyby miał dzień w dzień latać w przypadku mBanku do wpłatomatu, którego np w okolicy nie ma to co? Albo w takim Pko dzień w dzień marnować godzinę czasu w ogonku dziadków do kasy, w której baba potraktuje go jak wrzód na d**ie i z wielką łachą cokolwiek załatwi? To nie jest tak wbrew pozorom, szczególnie w przypadku osób pracujących na działalność, że wszystko załatwisz przez internet i wszystkie funkcjonalności takiego konta odpowiadają potrzebom przedsiębiorcy. Z resztą nie tylko osoby pracujące na działalność, mnie wqw łapał za każdym razem, kiedy musiałem iść do pko ze względu na standardy obsługi klienta (nie chodzi o jeden oddział) a miarka się przebrała, kiedy nie dostałem śmiesznego kredytu na 3000zł ze względu na to, że nie miałem uregulowanego stosunku do służby wojskowej - 3 miesiące przed końcem poboru i przejściem wojska na zawodostwo!!! Przyniosłem im nawet zaświadczenie z wku o tym, że nie powołają mnie i jestem przeznaczony do rezerwy za rzeczone 3 miesiące - NIE!! - potrzebuje 2 żyrantów - słownie dwóch - z dochodami koniecznie (KONIECZNIE!!) z umowy o pracę... żeby pożyczyć wówczas 3000zł... Dramat, wściekłem się, poszedłem do WBK, trzy dni później miałem na nowym koncie tyle, ile potrzebowałem, na lepszych warunkach i obsłużony jak człowiek :ok:

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY

PostNapisane: 23 września 2010, 15:32 
Forumowy terrorysta

Marky napisał(a):
Albo w takim Pko dzień w dzień marnować godzinę czasu w ogonku dziadków do kasy, w której baba potraktuje go jak wrzód na d**ie i z wielką łachą cokolwiek załatwi?

Można zmienić bank lub być klientem VIP, mieć doradcę i osobną kasę. To dotyczy firm i klientów indywidualnych z odpowiednimi miesiecznymi wpływami.

Jeśli ktoś jest zainteresowany krótkoterminowym kredytem to może sprawdzić w swoim banku warunki przyznania linii kredytowej na rachunku osobistym.

PostNapisane: 23 września 2010, 16:27 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Cytuj:
może sprawdzić w swoim banku warunki przyznania linii kredytowej na rachunku osobistym.

Tak,właśnie takie jak opisałem mieli dla mnie warunki i taka polityka tego banku sprawia, że dla mnie jest on oderwany od realiów i zupełnie niekonkurencyjny na tym rynku. Żyje chyba tylko dzięki ludziom starszym, "wiernym marce" :dobani:

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY

PostNapisane: 23 września 2010, 19:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
Multi.

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 23 września 2010, 23:33 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Marky, brawo za normalne i konkretne podejście.

Fryderyk napisał(a):
o co chodzi z tym pko bp?

Fryderyk, chodzi o to, że to instytucja z PRL, i wiele procedur działania wywodzi sie wprost stamtąd.
Zaświadczenia, żyranci, poświadczenia, każde okienko od czego innego, ODDZIAŁOWOŚĆ !!!!!! - przepychają cie ze wszytskim do oddziału gdzie założyłeś rachunek - nie mówcie że tak nie ma, bo bliska mi osoba non stop jest wysyłana do Katowic gdzie założyła rachunek.

Miałem kiedyś tam rachunek, bo miałem kredyt studencki, spłaciłem kredyt, konto sie automatycznie zamykało, w umowie tak było, to wzywali mnie kilka razy osobiście żebym JA dopełnił jakiejś ich procedury. Kazałem im nieomal sp......

Morfii napisał(a):
Nie rozumiem takiego podejścia starszych ludzi... Czemu nie interesuje Cię bank internetowy ?

NIe interesuje mnie dlatego, że zgodnie z prawem bankowym, niektóre procedury trzeba załatwiać osobiście.
Bank gdzie jest tylko infolinia plus kurierzy nigdy nie zapewni należytej jakości obsługi i wypełniania procedur należycie.
Wpłatomaty są maszynkami które sie psuły - poczytajcie na sieci co sie działo.
Dwa, że oficjalnie, wpłacasz kase, i nie masz potwierdzenia respektowanego np. przez sąd w razie jakiejś sprawy, jest tylko zapis w pamieci maszyny będącej własnością strony sporu.

Poza tym, są różne sytuacje które w życiu Cię spotykają, a które na razie Was nie spotkały z racji wieku że tak napisze.
Przypomniała mi sie akcja z Mbankiem:
Mam rachunek, a raczej dostęp do rachunku drugiej osoby. Karta plus dostęp sieciowy.
Jest potrzeba, żebym się odłączył od rachunku, który figuruje na mojej liście wpływów, wydatków etc. Czyszcze sytuacje sobie po prostu, dla innej instytucji. Zamykam starą działaność i inne sprawy.
Więc wypełniam wniosek na stronie. Dzwonie na infolinie, ok. Ale co z kartą ?
Odesłać mam. Ale jak, karte mam odesłać kurierem, aktywną ?
Przecież tak nie można. Ale czy moge zastrzec karte przed wysłaniem ?
Nie, bo nie zgubiłem. A jak zgubie, niby, to zablokują. Ok, pomysł mam, przecinam karte, odsyłam przecietą.
Ale instytucja trzecia, domaga sie ode mnie potwierdzenia odłączenia od rachunku. A jak rachunek zamknąłem, niby, bo wyraziłem wole, wypełniłem druk, ale nie mam podpisanego wniosku z tej operacji.
Dzwonie na infolinie.
Panienka mówi, że w systemie tego nie widzi, mojego wniosku znaczy, nie jest jeszcze zarejestrowany....
Więc pomimo że prawnie nie mam prawa mieć dostępu do konta, to dalej go mam !!!! Loguje sie na stronie i moge robić operacje na koncie....
A prawnie nie powinienem mieć takiej mozliwości. Ale oficjalnie nie mam potwierdzenia tego, że nie powinienem mieć dostępu do konta. Więc mam go wbrew swej woli!
Dzwonie i mowie, kiedy w końcu system nadąży za moim pismem.
Wysyłam ponownie pismo, kurierem z żadaniem odłączenia rachunku.
Tygodnie lecą.
Jest, wniosek w systemie, odłączaja mnie.
Ale.... nie wyśla mi potwierdzenia, bo....... drugi właściciel konta też musi podpisać coś przy odłączeniu mnie od rachunku jako współwłaściciela.
Więc kurier do drugiego właściciela, od podpisuje, odsyła.
Tydzień leci, a ja dalej oficjalnie nie mam głupiego formularza z pieczątką banku.
Nie wiem czy kumacie, ale dostęp do rachunku do bardzo poważna sprawa.
Osoba do rachunku której macie dostęp może mieć komornika, licytacje, egzekucje i inne akcje, a jakiego bałaganu to potrafi narobić to nie życze.
Albo Wy możecie mieć problem, i chcecie bliską Wam osobę zabezpieczyć przez US albo innym badziewiem....
Więc zamiast iść do oddziału, i w 15 minut max sprawe załatwić, wychodząc z podpisanym papieremi protokołem oddania karty, czekacie 1,5 miesiąca, i dalej wbrew sobie, wbrew stanowi prawnemu (rozwód np.) macie dostęp BEZPRAWNY do rachunku.

Rozjaśniło się co nieco ? :)

I takich sytuacji może być setka.

Nie wiem jak to powiedzieć, mam nosa po prostu do organizacji miejsca, i widze po pewnych rzeczach jak dana instytucja działa. CitiBank ma dziwne oddziały, ludzie stłoczeni wyglądają jak petenci, wolna obsługa bo kiedy nie widze, to kolejka stoi itp.
EuroBank - ktoś traktuje moje pieniadze jak truskawki. Stoją panienki skatowane na bolących nogach cały dzień przy blacie na środku marketu, i ja mam w tych warunkach załatwiać coś w związku z moimi pieniędzmi? Gdzie powaga, dyskrecja, profesjonalizm ?

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 23 września 2010, 23:54 
Forumowicz

Moje BMW: F36 435d
Kod silnika: N57D30T1
Ja od siebie mogę polecić MultiBank.
Może nie jest "za darmo" ale dziś za darmo to nawet w ryj nie dostaniesz ;)
Główne zalety z mojego punktu widzenia:
- oddziały w mniejszych miejscowościach
- wszystkie bankomaty za darmo
- przy odpowiednich wpływach miesięcznych prowadzenie rachunku za 0zł
- hasła jednorazowe na sms a nie jakieś tam karty zdrapki itp.
- fajny, prosty, intuicyjny system internetowy
- miła obsługa (nie wiem jak w innych miastach ale u mnie jest cacy)

PostNapisane: 24 września 2010, 06:53 
Uzależniony od forum :)

Boogie napisał(a):
Fryderyk, chodzi o to, że to instytucja z PRL, i wiele procedur działania wywodzi sie wprost stamtąd.
Zaświadczenia, żyranci, poświadczenia, każde okienko od czego innego, ODDZIAŁOWOŚĆ !!!!!! - przepychają cie ze wszytskim do oddziału gdzie założyłeś rachunek - nie mówcie że tak nie ma, bo bliska mi osoba non stop jest wysyłana do Katowic gdzie założyła rachunek.

Miałem kiedyś tam rachunek, bo miałem kredyt studencki, spłaciłem kredyt, konto sie automatycznie zamykało, w umowie tak było, to wzywali mnie kilka razy osobiście żebym JA dopełnił jakiejś ich procedury. Kazałem im nieomal sp......

Nie do końca tak jest. Nie wnikam kiedy powstał bank i skąd się wywodzą procedury, bo to akurat mnie nie insteresuje. Interesuje mnie jak bank działa.
Dlaczego mam konto w PKO BP S.A.? Obdzwoniłem po koleji chyba z 10 banków zanim wziałem kredyt. W PKO był najtańszy, najprzyjemniejszy - można zrezygnować z ubezpieczenia (po śmierci spadkobierca dziedziczy kredyt), można go spłacić wcześniej, można wybrac raty stałe lub malejące itp.

Zaświadczenie o pracy kiedyś im musiałem dostarczyć, jak zamykałem jeden kredyt po chyba 3 czy 4 latach a brałem inny, przyniosłem tylko wydruki z konta z 3 miesiecy - oczywiście tylko potwierdzenie wpłaty od pracodawcy. Żyrantów nie chcieli. Nie wiem jak w przypadku kredytów na 8 milionów albo hipotecznym bo z takich nie korzystam.

Każde okienko od czego innego - to plus. I tak jest w wielu bankach. Osobno kasa: wpłąty/wypłaty/przelewy - osobno doradca kredytowy/branie kredytów.
Dzięki temu nie musisz czekać w kolejce, bo do kredytów jest zwykle pusto :)

Z oddziałowością się nie spotkałem - mogłem wziąć kredyt w dowolnym oddziale. Wolałem w moim bo mam najbliżej i bez kolejek. Mały oddział, nie w centrum handlowym, miejsca do parkowania są.

Jak Twoja znajoma/znajomy ma oddział w Katowicach to chyba może raz przenieść rachunek do innego oddziału jak tak ma albo zmienić bank. Ja bym tak zrobił jakby mnie wk.. wili :)

Z zamykaniem miałem w Mbanku. Jak miałem kredycik pojawiło się "trzecie" konto. Spłaciłem a konto nadal wisi :) Dzwonie: musi pan wysłać listem wniosek o zamknięcie. Mimo że kredyt jest spłacony, czyli zamknięty. Pani mnie pokierowała na www, co pobrać. Wypisałem, wysłałem i zamknęli - usunęli. Owszem wygodniej by było to zrobić on-line, było to pewne uniedogodnienie, ale bez przesady ręka mi nie odpadła że wypełniłem kilka rubryk.

Boogie napisał(a):
Wpłatomaty są maszynkami które sie psuły - poczytajcie na sieci co sie działo.

Potwierdzam. Mam 3 w okolicy biura i czasem 3 są popsute. Pamiętajmy również że to co czytamy w necia nieraz jest przekolorowane do potęgi, ludzie wyrzucają z siebie serię agresji nie raz nie mając racji. lle to razy ludzie robią burdę a ty stoisz obok i wiesz że nie bezsensownie. Mi wciągnęło raz chyba 1000zł i nie dało kwitka. Mielił, mielił i AWARIA :) Zadzwoniłem, pani przyjęła reklamację i po 4 dniach kaska była na koncie. Jak ktoś ostatnie pieniądze wpłaca na konto i się boji to niech wkłada na kilka razy a nie wszystko na raz i już.

Sytuacja z odłączeniem Cię od konta - ciekawa :)

PostNapisane: 24 września 2010, 09:40 
Forumowicz

Moje BMW: Brak
Polecam LUCASBANK
Miałem tam konto.
Dostep przez internet O.K.
Małe koszta (mowa o koncie prywatnym)

Duża liczba oddziałów i bankomatów (Euronet i BzWBK)

Jedna rzecz, która mnie najbardziej denerwowała: wieczne kolejki w oddziałach.

Moja była 328 Coupe:http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=41299

Była E61 530xd LCI '08
Była F11 530 xd LCI '15

PostNapisane: 24 września 2010, 10:34 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Darek napisał(a):
a jak mieszkasz w duzym miescie to HSBC Premier

A Ty znasz jakies szczegóły tej oferty ??

Bo ja czytałem, że minimalny wpływ miesięczny na konto to 8 tys. ale to tylko w promocji przez 12 miesiecy, bo tak to trzeba mieć wkładu 150 tys, jako depozyt :)

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 24 września 2010, 10:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 3288888888
A Może Milleniumbank?? :) Mam osobiste Ponad Rok, i Firmowe. Nie Miałem Nigdy Problemów. Sami Wychodzą z Inicjatywa Kredytu na Zasadzie Współpracy;)

PostNapisane: 24 września 2010, 11:11 

Bank of Nikolai very safe :rotfl:
http://www.youtube.com/watch?v=N21JrXCAKLg

PostNapisane: 24 września 2010, 11:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 528iA
Kod silnika: m52b28
ja mam od paru miesięcy Konto Direct w ING razem z Kontem Oszczędnościowym za darmoche, tylko musze zrobić raz w miesiący zakupy za min 100zł to wtedy nie płace 5zł za karte :D a i jeszcze troche urośnie kasy bo przez miesiąc całe 12 zł :D
Wszystkie przelewy i bankomaty za darmo ;)

Ostatnio edytowano 24 września 2010, 11:51 przez Conrad, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 24 września 2010, 11:33 

Adam76 napisał(a):
Polecam LUCASBANK
Miałem tam konto.

Hehe, nie pasują mi słowa polecam i miałem użyte w tej samej kwestii. Czemu już nie masz tam konta?

W mbanku nie płacę ani za konto ani za kartę a za przelewy w mbanku - też nic.

PostNapisane: 24 września 2010, 12:53 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Boogie, konto internetowe nie musi polegać na wpłatomatach i infolinii...
Większość banków które mają konta internetowe mają swoje placówki więc załatwić można sprawy w dwojaki sposób...
To jak działa dana strona internetowa w dużej mierze zależy również od naszego kompa... ;)
Widzisz... nie ma banku który nie miał by problemów... nie zaliczył wpadek itp.
Kwestia tylko taka kiedy trafimy na dane problemy... :P
code, hasła sms nie są tak idealne jak Ci się wydaje... np. nie skorzystasz z nich za granicą :P
Dzikus, ma rację co do multiBanku... ale dochody też muszą być galante ;)
co do eurobanku... warto wziąć kredyt... ale nie warto mieć konta... bo min. saldo to 800zł :rotfl:
można pisać o tym godzinami...

Najlepiej spojrzeć na to z innej perspektywy... jakie masz najbliższe placówki BANKU, jak korzystasz z bankomatów to sprawdź gdzie jakie są - byś nie musiał jechać na drugi koniec miasta po kasę czy przepłacać za korzystanie z innego bankomatu ;)
Potem zwróć uwagę na przelewy - ile zabierają i za co ;)
Potrzebujesz jakichś zaświadczeń... dowiedz się ile kosztuje ich wystawienie... infoliniami się nie przejmuj bo każdy bank ma jakieś / lepsze lub gorsze/. Zakładając konto kieruj się priorytetami które są dla ciebie najważniejsze... [WYPISZ JE NA KARTCE I SPRAWDŹ KTÓRY BANK CI JE SPEŁNI NAJLEPIEJ] a nie martwisz się o wpłatomaty, infolinię czy kuriera... :zakrecony:
Tak to nigdy nie dopasujesz banku do swoich potrzeb :) Nie patrz na to ile dany bank oferuje usług tylko na to czy kiedyś z nich skorzystasz :ok:

I jeszcze jedno... hasła typu: "konto za 0zł" to największa bzdura i ludzie najwięcej tracą na takich kontach ;)

Obrazek

PostNapisane: 24 września 2010, 13:33 
Forumowicz

Moje BMW: Brak
KotSylwester napisał(a):
Adam76 napisał(a):
Polecam LUCASBANK
Miałem tam konto.

Hehe, nie pasują mi słowa polecam i miałem użyte w tej samej kwestii. Czemu już nie masz tam konta?

Kocie tak jak Ty mam MBank już od wieeelu lat i bardzo sobie chwalę.
LUCAS było do celów służbowych. Zakończyłem pracę w firmie to zakończyłem współpracę z LUCASEM.

Moja była 328 Coupe:http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=41299

Była E61 530xd LCI '08
Była F11 530 xd LCI '15

PostNapisane: 24 września 2010, 14:52 
Forumowicz

Moje BMW: F36 435d
Kod silnika: N57D30T1
Morfii napisał(a):
code, hasła sms nie są tak idealne jak Ci się wydaje... np. nie skorzystasz z nich za granicą :P

Dlaczego nie skorzystam za granicą?
Nigdy akurat będąc za granicą nie miałem potrzeby przelewu... ale zaciekawiło mnie to bo zwykłe smsy dochodzą bez problemu.

PostNapisane: 24 września 2010, 14:57 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Morfii napisał(a):
code, hasła sms nie są tak idealne jak Ci się wydaje... np. nie skorzystasz z nich za granicą

A to ciekawostka, jakoś mi mBank za granicą działa, no ale ja to wiadomo że jestem dziwny w takim niedobrym banku konto mieć :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 24 września 2010, 15:10 
Tomek napisał(a):
no ale ja to wiadomo że jestem dziwny w takim niedobrym banku konto mieć

Ty to w ogóle jesteś banking-freak!

Boogie napisał(a):
Fryderyk, chodzi o to, że to instytucja z PRL, i wiele procedur działania wywodzi sie wprost stamtąd.Zaświadczenia, żyranci, poświadczenia, każde okienko od czego innego, ODDZIAŁOWOŚĆ !!!!!! - przepychają cie ze wszytskim do oddziału gdzie założyłeś rachunek - nie mówcie że tak nie ma, bo bliska mi osoba non stop jest wysyłana do Katowic gdzie założyła rachunek.

hmmm.... zaczynam rozumieć ten problem jak pomyślę np. o swojej uczelni...

Chociaż ja jak coś potrzebowałem, to nie musiałem latać do macierzystego oddziału... :-k w każdym razie zapewne chodzi o inny rodzaj usług... no i wynika, że problemy są w przypadku udzielenia kredytu, tak? bo do reszty, to jakoś nie bardzo można się chyba przyczepić, wychodzi, że w innych bankach są lepsze kwiatki :suchy:

a pytam, bo też mam w bp, ale z racji tego, że kończy mi się status studenta, więc nie wiem, czy nie będzie trzeba zmienić :-k

PostNapisane: 24 września 2010, 16:51 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Ja mam konto w BPH

Za utrzymanie konta płacę 2zł, jeżeli nie zapłacę minimum 5 razy kartą to wtedy doliczają 3zł
Bankomaty BPH i euronetu są za darmo (a tych drugich nie brakuje), za pozostałe 5zł za każdą wypłatę
Ta opcja jest dostępna tylko do 26 roku życia i przy zakładaniu konta musisz pokazać legitymację.

Jeżeli się nie uczysz lub jesteś starszy to masz to samo tylko płacisz 10zł zamiast 5 - przynajmniej było tak 2 lata temu

Placówek w Polsce jest od groma, a i ze sprawami internetowymi nie miałem nigdy żadnych problemów

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1