BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 12:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dopalacze
PostNapisane: 4 października 2010, 14:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
anya napisał(a):
Bobby_Valentino, pieprzysz głupoty
Daruj sobie wypowiedzi odnośnie moich metod wychowania i tego czy czegos od kogokolwiek oczekuję, czy nie, bo mnie nie znasz i nic na ten temat nie wiesz.

Co do tego spadania z drzewa - kretyńskie porównanie i tyle.
Ale ok - powiedziałam co o tym myslę i wystarczy.
Ciekawa jestem trochę, jak na ten sam temat wypowiedzielibyście się mając trochę wiecej lat, doświadczenia i własne dzieci; pamiętając własne podejście do wielu spraw sprzed kilkunastu lat - przypuszczam, że Wasze zdanie nieco by się zmieniło..
Ode mnie tyle w tym temacie.

Popieram.
Sam nie mam dzieciaków,ale nie jestem na tyle naiwny żeby wierzyć,że młodemu można przemówić do rozsądku w każdej kwestii. A chęć do próbowania zakazanego mają najczęściej ci z dobrego domu. Piszę to z własnego doświadczenia,uważam że zostałem dobrze wychowany przez swoich rodziców,ale czasem robiło się głupie rzeczy.Uważam to za karygodne,aby takie ścierwo mogło kupować gówniarstwo w wieku gimnazjalnym /co innego osoby dorosłe/ dlatego też akcję przeciwko dopalaczom popieram w całej rozciągłości.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 października 2010, 15:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Jestem za zlikwidowaniem tego :cenzura: . Popieram akcję w 100%

PostNapisane: 4 października 2010, 15:24 
Mam wrażenie, że też niektórzy mają ciężko ze zrozumieniem podstawowych spraw, takich jak dlaczego jest legalny alkohol, dlaczego heroina nie, dlaczego drzewa są legalne, a pistolety nie :/

becek napisał(a):
panstwo nie lamie prawa a jedynie nagina przepisy juz istniejace tu sie przydaly przepisy Sanepidu, watpie czy jakikolwiek sad w polsce stwierdzi tu bezprawieinterpretacja to wlasciwe slowo

Nie wiem na 100%, ale w ten sposób odbieram działania rządu. Jak i dopalaczników.

Odnośnie łamania chętnie się dowiem więcej w tej kwestii, co takiego strasznego zrobił rząd.

Bo sytuacja o "niszczeniu człowieka" z automatami i knajpami- ja znam kogoś, kto też miał biznes, normalny, sanepid zniszczył jego zakład inspekcjami, raz mówili, że ta ściana ma być tak, 2. raz, że tak, co chwilę coś. W ten sposób- zgodnie z prawem- konkurencja pewnie po znajomości- zniszczono jego działalność, a działo się to jeszcze za poprzednich rządów.

Dlatego nie wiem czemu miałbym płakać z powodu dopalaczników.

Ba, chyba bardziej byłbym skłonny poprzeć legalizację amfetaminy, niż dopalaczy. W przypadku amfetaminy, to jest znany nam związek, wiadomo z czym jest do czynienia. W przypadku dopalaczy- sami producenci nie mają zielonego pojęcia, nie mówiąc o zażywających.

Baaa! Nawet, jak będą zmarnotrawione jakieś pieniądze z mojej kieszeni, to również specjalnie nie mam z tym problemu.

PostNapisane: 4 października 2010, 15:33 
Częsty bywalec

becek napisał(a):
M_benz napisał(a):
już wkrótce otwieramy ponownie sklepy to jest tylko kwestia czasu pan Tusk zbiera głosy na wybory
a jakie się szykują odszkodowania dług państwa jeszcze szybciej wzrośnie

zdziwisz sie i to bardzo :hyhy:

ojoj
z tego co wiem to jutro już otwieramy sklepy kolekcjonera
a dzisiaj panie dyrektor w kilku miastach z sanepidu mialy łzy w oczach i przepraszały za zaistniałą sytuacje

PostNapisane: 4 października 2010, 15:35 
M_benz napisał(a):
z tego co wiem to jutro już otwieramy sklepy kolekcjonera

To otwieraj, ale link w podpisie usuń.

PostNapisane: 4 października 2010, 15:38 
Częsty bywalec

a co bawisz sie w tuska :) gdzie wolność slowa
z tego co wiem to jeszcze nie ma ustawy o zakazie reklamy dopalaczy :)

PostNapisane: 4 października 2010, 15:39 
M_benz napisał(a):
a co bawisz sie w tuska gdzie wolność slowaz tego co wiem to jeszcze nie ma ustawy o zakazie reklamy dopalaczy

W dupuie mam Tuska i Twoją wolność słowa. Poczytaj regulamin FORUM.

Nie tolerujemy reklamowania czegokolwiek w podpisach.

Niedostosowanie się do regulaminu skutkuje banem.

edit: dziękuję za ułatwienie mi zadania i bawienie się w recydywę :papa:

PostNapisane: 4 października 2010, 16:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Kucharz napisał(a):
Ci co uważają, że rząd przegina, dopalacze biorą ludzie na własną odpowiedzialność itp. są hipokrytami najwyższych lotów

a Ci co wypisują o odszkodowaniach dla sprzedawców dopalaczy są naiwni do bólu

Nie wiem czemu uważasz mnie za hipokrytę i to wysokich lotów :zdziwko:

A w temacie odszkodowań, to przypomina mi się rok 2004 i wypowiedzi ówczesnego szefostwa ministerstwa finansów. Mi też naczelnik urzędu celnego powiedział, że mogę sobie fikać. Efekt finalny jaki był każdy wie :mur:

Fryderyk napisał(a):
Odnośnie łamania chętnie się dowiem więcej w tej kwestii, co takiego strasznego zrobił rząd.

Jak się czyta konstytucję, to się człowiek dowiaduje o praworządności, kompetencjach organów państwa i granicach wolności. Kolejne ustawy powołują różne instytucje w konkretnym celu, z reguły dość szczegółowo określonym.
No i w pewnym momencie w tym kraju bez żadnego nawet ściemniania szereg służb zaczyna nękać jedną z legalnych branż. Straż pożarna, policja, inspekcja handlowa, kontrola skarbowa, sanepid. Nikt nie kryje się z tym, że celem jest szykanowanie i gnębienie tej konkretnej branży, która wciąż jest legalna! Już to woła o pomstę.
A teraz mistrz premier publicznie mówi urzędnikom, że przestrzeganie prawa trzeba odłożyć na bok i działać tak, żeby dopaść.
Nagle pojawia się semantyka wojny, walki, decydującego starcia, mocnego uderzenia, ostatecznego zniszczenia :kwasny:
Wyobraźmy sobie jaka byłaby reakcja na takie tezy w ustach poprzedniego premiera. Już całe lewactwo byłoby na ulicach i pikietowałoby przeciw faszyzmowi.

Już te wypowiedzi wystarczają do wykazania, że taki mówca nie obczaja co to równość wobec prawa, praworządność i sprawiedliwość.

A co do konkretnie naruszonych przepisów, to pewnie lada moment będzie można przeczytać ładną i profesjonalną analizę prawną w pozwie zbiorowym składanym przez tych przedsiębiorców.

Fryderyk napisał(a):
Bo sytuacja o "niszczeniu człowieka" z automatami i knajpami- ja znam kogoś, kto też miał biznes, normalny, sanepid zniszczył jego zakład inspekcjami, raz mówili, że ta ściana ma być tak, 2. raz, że tak, co chwilę coś. W ten sposób- zgodnie z prawem- konkurencja pewnie po znajomości- zniszczono jego działalność, a działo się to jeszcze za poprzednich rządów.

A co to jest normalny biznes? Co ma do rzeczy moja czy Twoja ocena normalności? I kto ma ową normalność oceniać? Może któryś z urzędasów powinien mieć takie kompetencje? Siedziałby w każdym powiecie PAN POZWALACZ i określał co normalne, a co nie. Co słuszne, a co nie. I jeszcze lepiej, mógłby od razu oceniać kto dobry a kto zły.
Tak to działa, że jest prawo. Normy tworzone wedle pewnego wzorca. I zarówno Twój znajomy z "normalnym" biznesem, jak i pan "dopalacznik" mają święte prawo opierać się na obowiązującym prawie i dopóki go nie naruszą, dopóty wara komukolwiek od ich biznesu.

Na stronie sieci dopalaczy jest już jakieś oświadczenie. W sumie nawet ostatecznie trzyma się kupy.
Widać, że już jakąś strategię obrali i łatwo pola nie oddadzą. A takie nieudolne i pewnie bezprawne działania państwa, mogą je tylko w dłuższej perspektywie skompromitować, co jednak w naszym interesie raczej nie jest :kwasny:

maaaad napisał(a):
mile_end napisał(a):
dajmy ludziom wolność wyboru!! każdy powinien sam wiedzieć co dla niego jest najlepsze szczególnie po 18 roku życia

Jestem za, pod warunkiem, że sam sobie zasponsoruje łóżko w szpitalu, kroplówkę, kaczkę itd, albo jakąś rentę, na wypadek gdyby stał się warzywkiem.

I to jest myśl jak najbardziej na plus!

Ale używanie takiego pseudo ekonomicznego argumentu w sporze o dopuszczalności używek jest o tyle nie na miejscu, że wcale nie wiemy ile państwo wydaje na leczenie skutków używek, a ile zyskuje dzięki podatkom z tego obrotu.
Poza tym, jak już mówiłem, dla mnie osobiście istotniejsze w tej sprawie jest to, jak działa państwo niż spór o zasadność dopuszczalności handlu świństwami.

PostNapisane: 4 października 2010, 16:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 Compact
Kod silnika: N42B18
Dzordz-E36 napisał(a):
Niech wprowadzą legalizację! ! !
Państwo będzie czerpało korzyści jak i ludzie.

Wydaje mi się że jesteśmy zbyt głupim i niedojrzałym narodem by wprowadzić legalizacje marihuany.

PostNapisane: 4 października 2010, 16:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: N42
Sprzedawcy dopalaczy robili rząd w jajo to teraz rząd robi z nimi to samo, równowaga musi być...

Obrazek

PostNapisane: 4 października 2010, 16:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
GaRRnek napisał(a):
Dzordz-E36 napisał(a):
Niech wprowadzą legalizację! ! !
Państwo będzie czerpało korzyści jak i ludzie.

Wydaje mi się że jesteśmy zbyt głupim i niedojrzałym narodem by wprowadzić legalizacje marihuany.

A jakim to sposobem wydedukowałeś Kolego tak światły wniosek?

PostNapisane: 4 października 2010, 16:22 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: S 500 w220
ciekawe jak bys mowil gdyby ci nagle odebrali kilkanascie tysiecy dochodu
nie mowie juz o dystrybutorach

PostNapisane: 4 października 2010, 16:23 
Poszukaj zanim zapytasz

MadMax napisał(a):
Sprzedawcy dopalaczy robili rząd w jajo to teraz rząd robi z nimi to samo, równowaga musi być...

ciekawe jakbys mowil gdyby z dnia na dzien ci odebrali kilkanascie tys dochodu i to bezprawnie

Ostatnio edytowano 4 października 2010, 16:24 przez cls63amg, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 4 października 2010, 16:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: Individual
Kod silnika: 2.5 VTEC
qqiz napisał(a):
A jakim to sposobem wydedukowałeś Kolego tak światły wniosek?

Pewnie mial otwarte oczy.

PostNapisane: 4 października 2010, 16:24 
Uzależniony od forum :)

cls63amg napisał(a):

Że jest to na tyle ryzykowny biznes, ze trzeba się liczyć, że w każdym momencie mogą Ci go zamknąć.

PostNapisane: 4 października 2010, 16:25 
Poszukaj zanim zapytasz

valdorane napisał(a):
cls63amg napisał(a):

Że jest to na tyle ryzykowny biznes, ze trzeba się liczyć, że w każdym momencie mogą Ci go zamknąć.

juz od jakiegos czasu sie z tym liczylem ale w taki sposob ?

PostNapisane: 4 października 2010, 16:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
valdorane napisał(a):
cls63amg napisał(a):

Owszem, mogą zakazać ustawowo sprzedaży takich a takich substancji.
Natomiast absolutnie NIC nie usprawiedliwia działania państwa wbrew prawu, które zresztą same ustanowiło.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 4 października 2010, 16:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: N42
cls63amg napisał(a):
MadMax napisał(a):

ciekawe jakbys mowil gdyby z dnia na dzien ci odebrali kilkanascie tys dochodu i to bezprawnie

Pewnie bym się wku :cenzura: ale przede wszystkim nie inwestowałbym w taką działalność, wcześniej czy później to musiało się stać.

Obrazek

PostNapisane: 4 października 2010, 16:44 
cls63amg napisał(a):
najlepiej 3 letniego uzytkownika forum wywalic za jedna wypowiedz gratuluje postronnego zachowania

Temat do zażaleń jest w odpowiednim dziale.

Ban nie jest za wypowiedź, tylko za recydywę w podpisie, napisałem RAZ, to ma starczyć. Po 3. razach wklejania tego samego opisu, nie ma wątpliwości, nie będziemy się przedrzeźniać.

qqiz napisał(a):
A co to jest normalny biznes?

Np. przetwórstwo mięsne?

qqiz napisał(a):
I zarówno Twój znajomy z "normalnym" biznesem, jak i pan "dopalacznik" mają święte prawo opierać się na obowiązującym prawie i dopóki go nie naruszą, dopóty wara komukolwiek od ich biznesu.

Nie święte prawo, tylko świeckie.

qqiz napisał(a):
No i w pewnym momencie w tym kraju bez żadnego nawet ściemniania szereg służb zaczyna nękać jedną z legalnych branż

No i z tym mieliśmy do czynienia od zawsze! Zawsze tak było w pewnym stopniu, nie ważne jakie rządy. Motywy takich działań tylko są różne.

PostNapisane: 4 października 2010, 16:50 
Forumowicz

Kucharz napisał(a):
Ci co uważają, że rząd przegina, dopalacze biorą ludzie na własną odpowiedzialność itp. są hipokrytami najwyższych lotów

Jeśli uważasz że jesteś idiotą i państwo ma prawo Ci wchodzić z butami w życie decydując co palisz, pijesz, jesz etc. to prosze bardzo. Nie zmuszaj tylko do tego innych.

Kucharz napisał(a):
a Ci co wypisują o odszkodowaniach dla sprzedawców dopalaczy są naiwni do bólu

zakład że się posypią?

GaRRnek napisał(a):

Wiesz co to jest selekcja naturalna? Jeśli dalej będziemy ubolewać nad ludzkimi słabościami to za kilkadziesiąt lat zaczną nam się rodzić bezradne życiowo cioty. Wiem, brzmi brutalnie.

MadMax napisał(a):

Jak sprzedawcy dopalaczy robili rząd w jajo? :zdziwko:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1