BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 108  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: NASZE FILMIKI PRZYSPIESZEŃ
PostNapisane: 8 października 2010, 12:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Czemu 143KM vs 150 i 260Nm vs 190???

Czemu ma nie mieć?? Tylko ja mówię o zdrowym TDS a nie wspomnieniu po nim :hyhy:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 października 2010, 12:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Już sam katalog mówi, że 320i jest do setki pół sekundy szybsze... a diesel jak to diesel, na wyższych prędkosciach puchnie, ogólnie to nie widziałem jeszcze aby turbodiesel z mniejszą mocą objechał benzynkę w tej samej budzie. Sam chętnie bym się sprawdził z takim E36 2.5tds.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 8 października 2010, 16:37 
Przyjaciel forum

0,5s do setki to żadna różnica Jig więc wrzuc na luz chodziło mi o porównanie, że skoro 325TDS jeździ podobnie jak 320i to bardzo daleko mu do 328i tyle w temacie :zabawa:

PostNapisane: 8 października 2010, 17:25 
Przyjaciel forum

Na drodze obstawiam, że różnica by była wyraźna, myślę że ja bym mógł objechać takiego tdsa do pewnej prędkości, a E36 320i jest ode mnie wyraźnie szybsze. No, ale to tylko świadczy na korzyść Twojej teorii. :)

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 9 października 2010, 11:49 
Przyjaciel forum

Wątpię, żebyś go objechał masz i mniej KM i Nm :)

Wczoraj testowałem autko od 0-200 wyszło 25,8s przy temp otoczenia 8 stopni ale niestety nie miałem aparatu ze sobą :(

PostNapisane: 9 października 2010, 13:12 
Przyjaciel forum

Mam 14km mniej i 300kg mniej, a na niuty turbodiesel'i generalnie nie warto patrzeć, bo niuty nie jadą. No, ale nie ma co debatować, jak będę miał okazję sprawdzić to temat na pewno zagości w odpowiednim dziale. ;)

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 9 października 2010, 22:11 
Pierwsze kroki

Moja stara, już pełnoletnia...
W sumie to testy, pierwsza runda po.... :D

http://www.youtube.com/watch?v=gGoYIR1OfJs

PostNapisane: 9 października 2010, 22:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Gtv
papabeer napisał(a):

nawet nie wiemy co masz :wstyd: :cisza:

PostNapisane: 9 października 2010, 22:51 
Pierwsze kroki

MaTiMa napisał(a):
papabeer napisał(a):

nawet nie wiemy co masz :wstyd: :cisza:

Wystarczy przeczytać

Z archiwum... iA
http://www.youtube.com/watch?v=LJt9GTUzKj8

Hmm nawet to nie wyglądalo źle :)...

PostNapisane: 9 października 2010, 23:53 
Pierwsze kroki

MOD EDIT: Nie wrzucamy na forum filmików z bezmyślnym paleniem gumy.

PostNapisane: 11 października 2010, 14:26 
Przyjaciel forum

Czym tu się chwalić gumę to ja polonezem umiałem jarać :wstyd:

PostNapisane: 11 października 2010, 18:03 
Pierwsze kroki

Zdzira 850I napisał(a):
Czym tu się chwalić gumę to ja polonezem umiałem jarać :wstyd:

a ja kredensem 2.0, no to gratuluje poloneza, wrzuc filmik ciekawy jestem :szok: .

Nawiasem to bylo pod szyldem znajomego wulkanizatora, wyszla taka reklama, duzo ludzi bylo raczej odmiennego zdania niz twoje, poza tym jak w tytule... cos dla przeciwnikow automatow, i sie nie chwale bo to mialo miejsce z 5 lat temu

i jeszcze jedno, nie porownuj mnie do jaraczy gumy, po prostu byl czas na zmiane opon i te poszly z dymem

PostNapisane: 12 października 2010, 16:27 
Przyjaciel forum

Jak jest czas na zmiane opon to jadę do wulkanizatora ściągam stare i zakładam nowe :)

Dla mnie palenie serią 7er to wiocha do kwadratu czego nie napiszesz to to mego zdania nie zmieni.

Lepiej nagraj filmik 0-200 będę miał porównanie do mojego

Jutro zapodam filmik mojego 0-200 w 25s :) ponad 2 s lepiej jak księga podaje :)

PostNapisane: 12 października 2010, 18:49 
Pierwsze kroki

Zdzira 850I napisał(a):
Jak jest czas na zmiane opon to jadę do wulkanizatora ściągam stare i zakładam nowe :)

Dla mnie palenie serią 7er to wiocha do kwadratu czego nie napiszesz to to mego zdania nie zmieni.

Lepiej nagraj filmik 0-200 będę miał porównanie do mojego

Jutro zapodam filmik mojego 0-200 w 25s :) ponad 2 s lepiej jak księga podaje :)

To mam dla ciebie złe wieści, "7er" o której tak się rozwodzisz została wyprodukowana dla ludzi ze sporą ilością gotówki do eksploatacji przez 2 do 5 lat, to czym jeździsz jest dla nich "wiochą do kwadratu", zagrożeniem życia i bezpieczeństwa na drodze, zwykłym starym trupem, kim ty w ogóle jesteś by oceniać co wolno a czego nie serii 7? Dowartościowałeś chyba swoje małe ego tym 7, osiagasz orgazm w m60b40? Są na to znacznie lepsze metody.
Filmik nagram jak bedę miał gdzie, bo nie bedę zapieprzać po drodze 200km/h z telefonem w ręce ryzykując pojawienie się na głównych stronach tabloidów, nawet nie ze swojej winy, gdyż wtedy nie miałoby to żadnego znaczenia.
Co do filmu, który tak ciebie zbulwersował spójrz na to inaczej, starsza "siostra" pokazała jak to się powinno robić... widziałem wiele palenia ale jakoś nigdy nikt nie ruszał ze 120km/h na liczniku, a więc jak pisałem wyżej, czy automat jest taki zły? Jak widać 5hp30 świetnie sobie radzi ze zmianą przełożenia pod obciążeniem, jeżeli masz coś jeszcze do dodania to proszę o konstruktywną krytykę a nie brukowe popisy własnego pozoranckiego odczucia, bo dla mnie to tak trochę wygląda, że próbujesz wejść w gumowych kaloszach na salony...
Wrzucaj filmik z chęcią obejrzę, tylko mam nadzieję, że nie zepchnąłeś nikogo z drogi go kręcąc jak i nie jest to przyśpieszenie z wykorzystaniem grawitacji...

PostNapisane: 12 października 2010, 19:04 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Temat jest o filmikach z przyspieszeń!!!
Jak ktoś jest chętny na ostrzeżenia i bany za pieprzenie nie na temat to proszę się wpisywać poniżej.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 12 października 2010, 20:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: F10 M5
Kod silnika: S63
Z racji tego, że nazwa tego tematu brzmi "nasze filmiki przyspieszeń" a nie np. "filmiki przyspieszeń naszych BMW" wklejam w celach czysto SZPANERSKICH moją ostatnią produkcję... :hyhy: Mercedes ML 63 AMG 510KM

PostNapisane: 12 października 2010, 21:34 
Pierwsze kroki

Łukasz_P napisał(a):
Z racji tego, że nazwa tego tematu brzmi "nasze filmiki przyspieszeń" a nie np. "filmiki przyspieszeń naszych BMW" wklejam w celach czysto SZPANERSKICH moją ostatnią produkcję... :hyhy: Mercedes ML 63 AMG 510KM

widze ze wszystkich chcesz wpedzic w kompleksy :D a co do tematu tego wątku to rozmawialem z jego autorem jakies 4 godz temu (pozdrawiam serdeczne i dzieki za 43) i zapewniam ciebie ze mial na mysli nasze bmw :)

A tak nawiasem to forum chyba powstalo z bmw-klub po to zeby mozna bylo na nim wiecej zamiescic... chyba ze mnie pamiec zawodzi albo cos tu sie pozmienialo na gorsze...
Do tego dodam, ze usuniety link byl filmem o przyspieszeniu do 100 z predkoscia katowa >> niz liniowa a zrownanie obu tych predkosci nastapilo przy 100km/h, dokladnie w miejscu zanikniecia sladow na asfalcie. Wiec teoretycznie bylo to przyspieszenie i spelnialo normy tematu a co za tym idzie zostalo bezprawnie usuniete. :zabawa:

PostNapisane: 12 października 2010, 22:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: F10 M5
Kod silnika: S63
papabeer napisał(a):
a co do tematu tego wątku to rozmawialem z jego autorem jakies 4 godz temu (pozdrawiam serdeczne i dzieki za 43) i zapewniam ciebie ze mial na mysli nasze bmw

No być może...jak nie pasuje to można usunąć. Nie obrażę się... :cool: Wkleiłem tak dla draki... :D

PostNapisane: 12 października 2010, 22:55 
Pierwsze kroki

Łukasz_P napisał(a):
papabeer napisał(a):
a co do tematu tego wątku to rozmawialem z jego autorem jakies 4 godz temu (pozdrawiam serdeczne i dzieki za 43) i zapewniam ciebie ze mial na mysli nasze bmw

No być może...jak nie pasuje to można usunąć. Nie obrażę się... :cool: Wkleiłem tak dla draki... :D

zostaw! na takie rodzynki milo popatrzec :D. chociaz mi w pamieci najbardziej utkwil veyron vs m3... ups przeciez ta m3 palila gumy!!!! SKANDAL!!! powinno sie usunac ten film z internetu! :przestraszony:

PostNapisane: 12 października 2010, 23:25 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
papabeer napisał(a):
co do tematu tego wątku to rozmawialem z jego autorem jakies 4 godz temu (pozdrawiam serdeczne i dzieki za 43) i zapewniam ciebie ze mial na mysli nasze bmw

A ja Cię zapewniam że sam autor wklejał tu filmiki choćby i z Audi w roli głównej. I póki filmiki mają ręce i nogi i są interesujące oraz są nagrane przez dyskutantów to nie ma w tym nic złego.

papabeer napisał(a):
A tak nawiasem to forum chyba powstalo z bmw-klub po to zeby mozna bylo na nim wiecej zamiescic... chyba ze mnie pamiec zawodzi albo cos tu sie pozmienialo na gorsze...
Do tego dodam, ze usuniety link byl filmem o przyspieszeniu do 100 z predkoscia katowa >> niz liniowa a zrownanie obu tych predkosci nastapilo przy 100km/h, dokladnie w miejscu zanikniecia sladow na asfalcie. Wiec teoretycznie bylo to przyspieszenie i spelnialo normy tematu a co za tym idzie zostalo bezprawnie usuniete.

Patrz żeby Twoje konto nie zostało bezprawnie zbanowane za takie popisy :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 108  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1