BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 17 osób nie żyje, wypadek - mgły
PostNapisane: 12 października 2010, 10:54 
Uzależniony od forum :)

tylko kierowcy też nie można winić, bo nie wiadomo, czy to on podjął decyzję, czy mu też szef kazał mu wieźć ludzi jak kartofle

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 października 2010, 10:57 

rybik, mocne słowa. Tylko że ludzie nie myślą. Zarobiłby pare złotych i wyżywił rodzinę. Szkoda że nie pomyślał jak to się może skończyć i nie dość że rodzina straciła żywiciela to jeszcze będzie płacić za pogrzeb. Może przesadziłem że to idioci, niech będzie że ludzie nie myślą. Ale idąc tym tropem jeżeli kierowca nie był właścicielem firmy to też nie jest idiotą bo woził ludzi i zarabiał. Można powiedzieć że właściciel też nie był idiotą tylko chciał dac ludziom zarobić a oni się zgodzili.

PostNapisane: 12 października 2010, 11:00 
KotSylwester napisał(a):
rybik, mocne słowa. Tylko że ludzie nie myślą. Zarobiłby pare złotych i wyżywił rodzinę. Szkoda że nie pomyślał jak to się może skończyć i nie dość że rodzina straciła żywiciela to jeszcze będzie płacić za pogrzeb. Może przesadziłem że to idioci, niech będzie że ludzie nie myślą. Ale idąc tym tropem jeżeli kierowca nie był właścicielem firmy to też nie jest idiotą bo woził ludzi i zarabiał. Można powiedzieć że właściciel też nie był idiotą tylko chciał dac ludziom zarobić a oni się zgodzili.

Inaczej człowiek myśli jak ma spokojne życie, a inaczej jak nie starcza od 1szego do 1szego..
Postaram się dowiedzieć dzisiaj czegoś więcej o uczestnikach wypadku.. bo już wiem, że właśnie większość była z Drzewicy.

PostNapisane: 12 października 2010, 11:05 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Jak pasażerów jest więcej niż miejsc to albo obraca się kilka razy albo organizuje inny transport albo niech jadą sobie na własną rękę. Jeżeli jest mało czasu, to trzeba się za to wcześniej zabrać.

Nie po to są jakieś przepisy, wymagania, żeby sobie były, tylko po to by zapobiegać takim tragediom.

Myślenie cholernie boli w tym kraju.

Ogólnie - szkoda ludzi, szkoda rodzin :(

PostNapisane: 12 października 2010, 11:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
KotSylwester napisał(a):

Tylko, że takich "układów" codziennie jest przecież setki ale nikt nie myśli, że to się tak może skończyć, że taka tragedia może spotkać właśnie nas. Wiem, napiszesz "to trzeba myśleć" ale jak nie pierwszy raz widać, ważniejszy jest ten dzień, ta chwila, możliwość zarobienia pieniędzy, które będzie można przeznaczyć na jedzenie, po prostu na życie

Doskonale wiemy, że każdy jest mądry po szkodzie. Niestety jest wiele przypadków w których najnormalniej w świecie ciężko jest podjąć inną decyzję. Wsiadasz - jedziesz, jedziesz - zarobisz, a pieniądze są niezbędne do utrzymania rodziny itd. Nie wsiadasz, nie pracujesz. Myślę, że nie raz się znalazłeś w sytuacji w której podjęcie decyzji było trudne i mimo wszelkich nieudoskonaleń rozsądek nie mógł wygrać i musiałeś podjąć mniej rozsądny wybór ale jedyny możliwy w tym momencie. Nie można nazywać ludzi, którzy po prostu jechali zarobić pieniądze na życie - idiotami. Jakby to nie wyglądało i czyja by nie była wina, to nie jest w tym momencie na miejscu i fair

W tym momencie można mieć tylko pretensje do niestety nie żyjącego już kierowcy busa, który wiedząc, że wiezie tyle osób i w takich warunkach, powinien po prostu jechać powoli i w żadnym wypadku nie wyprzedzać we mgle. Ale tak jak napisałem wyżej, każdy jest mądry po szkodzie

PostNapisane: 12 października 2010, 11:08 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Nie przesadzaj, obrócenie 3 razy tym autem na niedużym odcinku to nie są mega koszta.
Po prostu trzeba je ponieść, bo inaczej może być tragedia taka jak się stała.

Są granice oszczędzania, na ludzkim życiu się nie oszczędza.

PostNapisane: 12 października 2010, 11:22 

Jak to ktoś napisał kiedyś na forum: Jak masz umrzeć to i tak umrzesz. Final Destination.

PostNapisane: 12 października 2010, 11:24 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
Nie przesadzaj, obrócenie 3 razy tym autem na niedużym odcinku to nie są mega koszta.
Po prostu trzeba je ponieść, bo inaczej może być tragedia taka jak się stała.

Są granice oszczędzania, na ludzkim życiu się nie oszczędza.

Tak, dokładne tak. Myślę, że nie tylko ja i Ty jesteśmy tego zdania. Teraz pozostało wyjaśnić, dlaczego tak właśnie się nie stało

PostNapisane: 12 października 2010, 11:26 
Administrator

KotSylwester napisał(a):
Jak to ktoś napisał kiedyś na forum: Jak masz umrzeć to i tak umrzesz. Final Destination.

Albo się wierzy w fatum albo jest się kowalem swego losu.

PostNapisane: 12 października 2010, 11:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 528iA
Kod silnika: m52b28
wypadek 3km od domu mojego wujka, nie mógł przejechać o 8 rano do pracy i poszedł zobaczyć co się dzieje, mówił, że mało co sie zemdlał, nogi spod folii wystawały :kwasny:

PostNapisane: 12 października 2010, 11:50 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
ukraincy zawstydzili polakow...
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... ainie.html

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 12 października 2010, 11:52 
Przyjaciel forum

becek napisał(a):

:mur: :wstyd:

PostNapisane: 12 października 2010, 11:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Becek... no nie mogę się powtstrzymać, może nie wypada, ale rozj*** bank. :rotfl:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 12 października 2010, 14:24 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Szkoda ludzi, wiadomo.

Ale jedno mnie po prostu śmieszy:

"W województwie mazowieckim i łódzkim zostanie wprowadzona trzydniowa żałoba.
Wojewoda mazowiecki"

No kur :cenzura: Byle co zginie kilka osób w jednym miejscu to już żałoba i żałoba.. Dziennie ginie pewnie z 2x więcej ludzi i jakoś nikt nawet słowem o tym nie wspomni :cenzura:

Z jednym komentarzem pod w/w informacją się zgadzam:

"ci biedni ludzie są traktowani jak zwierzęta i przewożeni jak zwierzęta. Przy zbiorach zarabiali głodowe stawki i nie stać ich było na inny dojazd. Za kilka złotych podróżówali właśnie w takich warunkach."

PostNapisane: 12 października 2010, 14:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
karol13171 napisał(a):
Szkoda ludzi, wiadomo.

Ale jedno mnie po prostu śmieszy:

"W województwie mazowieckim i łódzkim zostanie wprowadzona trzydniowa żałoba.
Wojewoda mazowiecki"

Dobrze że nie narodowa...

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 12 października 2010, 14:29 
Oglądając zdjęcia z wypadku byłem w szoku, że to T4 zapakował tyle osób to musiało się tak skończyć przy ewentualnym wypadku.

Moim zdaniem to czysta głupota kierowcy, że zabrał tyle osób naraz. Mógł przecież pojechać na dwa razy.

PostNapisane: 12 października 2010, 14:40 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Schmeichel-lord napisał(a):
Mógł przecież pojechać na dwa razy
a po co przeplacac? tyle razy tak wozil i nic sie nie stalo....

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 12 października 2010, 14:53 
karol13171 napisał(a):

No kur :cenzura: Byle co zginie kilka osób w jednym miejscu to już żałoba i żałoba.. Dziennie ginie pewnie z 2x więcej ludzi i jakoś nikt nawet słowem o tym nie wspomni :cenzura:

Za mało żyjesz jeszcze.. albo nie rozumiesz najprostszych zasad życia w społeczeństwie.

Ale o czym ma się wspomnieć? Że np. 20 osób umiera śmiercią naturalną?

Logiczne jest, jeżeli w jakimś państwie lub poza jego granicami ginie większa liczba osób w jednym miejscu i czasie to ZAWSZE jest żałoba narodowa.

W czym Ci to przeszkadza? Nie jesteś z żadnego województwa z tych dwóch, więc możesz sobie pić i bawić się.
Myślę, że ludzie z regionu - którym między innymi jest mój region i tak odbiorą taką tragedię na swój sposób i nawet bez żałoby ogłoszonej przez wojewodę nikt tutaj nie ma ochoty na zabawę...

p.s.

z jednego domu zginęły 4 osoby.. ojciec i 3 synów....

PostNapisane: 12 października 2010, 15:35 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
rybik napisał(a):
karol13171 napisał(a):

Za mało żyjesz jeszcze.. albo nie rozumiesz najprostszych zasad życia w społeczeństwie.

Ale o czym ma się wspomnieć? Że np. 20 osób umiera śmiercią naturalną?

Logiczne jest, jeżeli w jakimś państwie lub poza jego granicami ginie większa liczba osób w jednym miejscu i czasie to ZAWSZE jest żałoba narodowa.

W czym Ci to przeszkadza? Nie jesteś z żadnego województwa z tych dwóch, więc możesz sobie pić i bawić się.
Myślę, że ludzie z regionu - którym między innymi jest mój region i tak odbiorą taką tragedię na swój sposób i nawet bez żałoby ogłoszonej przez wojewodę nikt tutaj nie ma ochoty na zabawę...

p.s.

z jednego domu zginęły 4 osoby.. ojciec i 3 synów....

To, że żyję krótko i mało wiem o życiu to fakt :ok: Bardziej chodziło mi o to, że ŻAŁOBA jest nadużywana, bo wg mnie znaczenie tego słowa to jakaś wielka tragedia, jak np. Smoleńsku. Chociaż z drugiej strony zależy co dla każdej osoby znaczy wielka tragedia :looka:

Wiadomo, że nie jest mi do śmiechu wobec takiego nieszczęścia, szczególnie, że zginęli ludzie, którzy byli biedni i chwytali się każdej pracy, żeby dorobić parę groszy :/

PostNapisane: 12 października 2010, 15:42 
Forumowy terrorysta

Kyokushin napisał(a):
Nie po to są jakieś przepisy, wymagania, żeby sobie były, tylko po to by zapobiegać takim tragediom.

Myślenie cholernie boli w tym kraju.

Owszem. Kto łamie zasady, tego prędzej czy później spotykają konsekwencje, czasami nieodwracalne jak w omawianym wypadku. Szkoda ludzi, którzy zginełi przez głupotę kierowcy.

jiGsaw napisał(a):
Becek... no nie mogę się powtstrzymać, może nie wypada, ale rozj*** bank. :rotfl:

:22:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1