BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 15:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dopalacze
PostNapisane: 13 października 2010, 22:39 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Kyokushin napisał(a):
n

+1 :hyhy:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 13 października 2010, 22:45 
Forumowy terrorysta

Polak Węgier dwa bratanki :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Premier Wiktor Orbán chce pokazać, że ukarze winnych największej katastrofy ekologicznej na Węgrzech jeszcze przed udowodnieniem im winy. Wczoraj został aresztowany syn jednego z właścicieli MAL, a samą fabrykę ma kontrolować państwo (...). Jeszcze dalej posunął się wiceminister Zoltan Illés, który w resorcie rolnictwa odpowiada za ochronę środowiska. Nie czekając na zakończenie śledztwa, ogłosił wczoraj, że właściciele MAL mogą być ukarani gigantyczną grzywną.
Ataki premiera i wiceministra na MAL idealnie wpisują się w nastroje Węgrów wściekłych na właścicieli firmy za największą katastrofę ekologiczną w historii Węgier. - Orbán to populista. Wiedząc, jakie są nastroje, chce za wszelką ceną ukarać szefów firmy. To jest dla niego ważniejsze niż ustalenie, kto tak naprawdę jest odpowiedzialny za katastrofę - mówi "Gazecie" lewicujący węgierski socjolog Pál Tamás.
http://wyborcza.pl/1,75477,8496473,Tak_ ... egier.html

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 października 2010, 22:48 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
renoraines napisał(a):
lak Węgier dwa bratanki

qqiz mi dziś to opowiadał, nieźle się uśmiałem, aż się biurwy w skarbowym zbulwersowały :rotfl:

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 13 października 2010, 22:49 
Forumowicz

Fryderyk napisał(a):
Przeczytaj raz jeszcze, jak nie rozumiesz :rotfl: Czy może zrozumiesz, jak będzie przetłumaczone po łacinie?

"Chcącemu nie dzieje się krzywda" to podstawa prawa rzymskiego, czyli czegoś na czym zbudowaliśmy nasz obecny porządek prawny.

Fryderyk napisał(a):
No wybacz, żeby to qqiz napisał, to może i bym się przejął, ale to Ty wklejasz hasła, które są słuszne i prawidłowe, ale których znaczenia w danej konkretnej sytuacji nie znasz/nie umiesz wytłumaczyć.

Czego nie znam/nie umiem wytłumaczyć? Z tego co zauważyłem to Ty tu jesteś głównym nabijaczem. Wpadasz, rzucisz kilka hasełek, kogoś obrazisz i umywasz ręce. Na tym nie polega dyskusja :dobani:

PostNapisane: 14 października 2010, 01:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Adam_ napisał(a):
Fryderyk napisał(a):
Nie no, brawo za łacinę! Teraz użyj mózgu, a nie słowników jak to się ma do ćpunów i dragów.

Proponuje byś sam jeszcze raz przeczytał co napisałem i zaczął myśleć. To nie trudne. ta zasada jak najbardziej odnosi sie do narkotyków.

jiGsaw napisał(a):
Też nie jestem za wprowadzaniem obłędu, ale w drugą stronę też nie można przesadzać. Naprawdę wierzysz, że banda ćpunów nie będzie naruszała wolności normalnych ludzi? :]

Tu ma zastosowanie druga mądra zasada "moja wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka". :wstyd:

Tyle w temacie Adam_.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 14 października 2010, 06:45 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Zasada jest świetna, z całym sercem się z nią zgadzam, w Polsce nieznana.

W prostej linii wynika z tego to że dobrze że zamknęli w cholere te dopalacze.

PostNapisane: 14 października 2010, 08:09 

Prawko od 30 roku życia być powinno. Zobaczcie ilu morderców jest poniżej 30 roku życia.

PostNapisane: 14 października 2010, 08:10 
Kyokushin, antydowodem heheh

KotSylwester napisał(a):
Prawko od 30 roku życia być powinno. Zobaczcie ilu morderców jest poniżej 30 roku życia.

tak samo moderatorów i adminów :D

PostNapisane: 14 października 2010, 08:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
KotSylwester napisał(a):

malo... dla mezczyzn - od 35 do 45 roku zycia, pod warunkiem ze sa zonaci, dzieciaci i maja samochod mniej niz 5-letni. Inni strasznie sie tluka :rotfl:

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 14 października 2010, 08:27 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
greenevil napisał(a):
malo... dla mezczyzn - od 35 do 45 roku zycia, pod warunkiem ze sa zonaci, dzieciaci i maja samochod mniej niz 5-letni. Inni strasznie sie tluka
czyli sie nie nadaje na szofera :zdziwko:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 14 października 2010, 08:30 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
To 3/4 Kobiet w ogole nie powinna miec prawka :rotfl:

PostNapisane: 14 października 2010, 08:31 
Przyjaciel forum

becek napisał(a):
greenevil napisał(a):
malo... dla mezczyzn - od 35 do 45 roku zycia, pod warunkiem ze sa zonaci, dzieciaci i maja samochod mniej niz 5-letni. Inni strasznie sie tluka
czyli sie nie nadaje na szofera :zdziwko:

to nie moj wymysl, tylko bura suka statystyka ;)
Jesli ktos chce zweryfikowac, to mozna czesciowo, kozystajac ze strony gus i komendy glownej policji.

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 14 października 2010, 08:32 
Przyjaciel forum

rafiksx napisał(a):

Bredzisz. Poprzyj mi swoje (obiegowe) zdanie twardymi liczbami.

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 14 października 2010, 08:37 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
greenevil napisał(a):
rafiksx napisał(a):

Bredzisz. Poprzyj mi swoje (obiegowe) zdanie twardymi liczbami.

pzdr
GreenEvil

Nie jestem az tak dobry z matematyki :zalamany: :P

PostNapisane: 14 października 2010, 08:53 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
greenevil, w świetle twardych liczb statystyki, najmniej wypadków powodują kierujący w przedziale wiekowym 0-17 i od 70 w górę :hah:

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 14 października 2010, 09:03 
Przyjaciel forum

maaaad napisał(a):
greenevil, w świetle twardych liczb statystyki, najmniej wypadków powodują kierujący w przedziale wiekowym 0-17 i

Ja dla tych kierowcow mam zbudowany nawet specjalny produkt ubezpieczeniowy, taki pol darmo, tylko nie wiedziec czemu nie chca sie ubezpieczac u mnie w firmie :rozpacz: pewno agenci sa do bani i sprzedac nie umieja :rotfl:

a na serio... powyzej c.a. 70 r.z ilosciowo ludzie maja malo wypadkow... bo poprostu malo jezdza. Jednak jak juz wyjada to sie zaczyna sodomia i gomoria. Lepsi sa tylko mezczyzni ponizej 26r.z

Ja tylko opisalam skrotowo statystycznego mezczyzne, ktory faktycznie ma najmniej wypadkow/kolizji/stluczek :)

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 14 października 2010, 09:10 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
greenevil napisał(a):
a na serio... powyzej c.a. 70 r.z ilosciowo ludzie maja malo wypadkow... bo poprostu malo jezdza.

A dlaczego kobiety powodują mniej wypadków, niż mężczyźni? :oczami:

Sorry za ot, już nie będę :P Bo wnioski i tak każdy sam potrafi wyciągnąć :D

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 14 października 2010, 09:29 
Przyjaciel forum

maaaad napisał(a):
greenevil napisał(a):
a na serio... powyzej c.a. 70 r.z ilosciowo ludzie maja malo wypadkow... bo poprostu malo jezdza.

A dlaczego kobiety powodują mniej wypadków, niż mężczyźni? :oczami:

Nope. Na tym bledzie mnie nie zlapiesz ;)
Naprawde tych wypadkow jest mniej. Tak samo, jak malo wypadkow powoduja motocyklisci, za to duzo jest smiertlenych :)

i koncze na tym swoj OT, bo znow dojde do budowania dziwnych miar i zamkna temat :P

pzdr
GreenEvil

PostNapisane: 14 października 2010, 09:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Kyokushin napisał(a):
qqiz, pytanie padło, jak uważasz?

Chodziło o dopuszczenie sprzedaży narkotyków?
Zasadniczo należałoby spytać jaki ma sens wprowadzanie jednego z elementów zdrowego systemu w inny chory system i jakie to może mieć konsekwencje dla finalnego bilansu. Tego nikt nie zbadał, podobnie jak nikt nie zadał sobie trudu zanalizowania wpływu sklepów z dopalaczami na biznes narkotykowy.
Na pewno mogę powiedzieć, że jestem zwolennikiem systemu chroniącego indywidualną wolność i wymuszającego indywidualną, realną odpowiedzialność. W takim systemie jak najbardziej nie mieszczą się zakazy sprzedaży broni, narkotyków czy alkoholu :)

jiGsaw napisał(a):
qqiz - przecież jakby zalegalizowali to byłaby jeszcze większa redystrybucja. Wtedy to już w ogóle doszloby do kolejnego absurdu, podobnego jak z alkoholem - państwo truje ludzi, a potem ich leczy. Z dwojga złego lepiej nie legalizować, podobnie jak broni. Gdyby była legalna broń to każdy by kupił i nosił, bo przecież w razie co - musi mieć możliwość użycia środka obrony adekwatnego, dodajmy do tego naćpanych ludzi z bronią i jest imprezka, wszystko na legalu. Kasiora leci do budżetu, rząd zaciera ręce. Umierać, nie żyć.

Ja pisałem o redystrybucji dochodów przez państwo :niepewny: .
A sama argumentacja bardzo, bardzo naciągana. Zauważ, że tam gdzie są licencje i jakieś specjalne zasady odpowiedzialności (z reguły łagodniejsze niż naturalne), kwitnie ludzka głupota i nieodpowiedzialność. Weźmy na przykład samochody. Jest ich ewidencja, ubezpieczenia, szkolenia, prawa jazdy, kontrole, a i tak cała masa ludzi jeździ jak furiaci. Wylatują na czołówkę, cisną po 120 na zabudowanym itd itp. Każdy dzień dostarcza nowej porcji wrażeń, a wydatki na pseudo recepty są kolosalne.
I weźmy teraz takie np. pilarki łańcuchowe. Możesz sobie kupić i mieć. Jakoś nie słychać o ludziach tnących się tym na ulicach albo na imprezach po pijaku. Podobnie rzecz ma się, z póki co dostępnymi, nożami. Sporadyczne przypadki ekscesów.
Argumentując na rzecz zakazów i licencji mylisz trochę skutek z przyczyną. Jest to zawsze kupowanie ułudy bezpieczeństwa za bardzo wielką cenę. I nie mówię tu wcale o finansach, ale o podcinaniu fundamentu człowieczeństwa: wolności, rozumności, odpowiedzialności za siebie i swoje czyny.

A w przypadku broni i posiadania adekwatnego środka obrony, to właśnie owa sytuacja gwarantuje spokój. To jak z zimną wojną i posiadaniem atomówek przez obie strony :)

krzysiek80r napisał(a):
Nie ma czegoś takiego jak przymusowe leczenie, chyba ze ktoś jest psychicznie chory.

Albo się leczysz w zamkniętym ośrodku albo idziesz do paki.

:niepewny:

Kyokushin napisał(a):
A czy 18 letnia osoba powinna mieć możliwość zakupu uranu i posiadania bomby atomowej?
Ufacie jej?

A ufasz wszystkim uprawnionym do kupna noża, że nie dźgną dziecka na ulicy?
Czy 70 letnia osoba powinna mieć dostęp do uranu? A 45 letnia?

Stawianie takich pytań ukazuje tylko absurdalność ustanawiania ograniczeń. Nie ma bowiem obiektywnego wskaźnika/miernika będącego wyrazem bezpieczeństwa danej jednostki dla społeczności.
A wszelkie dążenia w tym typie mogą kończyć się zaprzeczeniem przyrodzonym prawom człowieka i totalitaryzmem.

W istocie nasza dyskusja, tradycyjnie już dochodzi do punktu sporu o fundamentalne wartości i ich pojmowanie i z wielu przyczyn nie może mieć tu finału innego niż protokół rozbieżności ;)

renoraines napisał(a):
Polak Węgier dwa bratanki :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Premier Wiktor Orbán chce pokazać, że ukarze winnych największej katastrofy ekologicznej na Węgrzech jeszcze przed udowodnieniem im winy. Wczoraj został aresztowany syn jednego z właścicieli MAL, a samą fabrykę ma kontrolować państwo (...). Jeszcze dalej posunął się wiceminister Zoltan Illés, który w resorcie rolnictwa odpowiada za ochronę środowiska. Nie czekając na zakończenie śledztwa, ogłosił wczoraj, że właściciele MAL mogą być ukarani gigantyczną grzywną.
Ataki premiera i wiceministra na MAL idealnie wpisują się w nastroje Węgrów wściekłych na właścicieli firmy za największą katastrofę ekologiczną w historii Węgier. - Orbán to populista. Wiedząc, jakie są nastroje, chce za wszelką ceną ukarać szefów firmy. To jest dla niego ważniejsze niż ustalenie, kto tak naprawdę jest odpowiedzialny za katastrofę - mówi "Gazecie" lewicujący węgierski socjolog Pál Tamás.
http://wyborcza.pl/1,75477,8496473,Tak_ ... egier.html

Piękny przykład do czego może prowadzić przyzwolenie na samowolkę władzy. Z tego co zrozumiałem z wczorajszej wybiórczej, praktycznie znacjonalizowano fabrykę, uchwalając w trybie pilnym specjalną ustawę.
Są normalni właściciele, a tu państwo nagle zabiera im cały majątek i blokuje finanse.
1 poseł był przeciw.
Są podejrzenia, że takie zagranie jest niezgodne z konstytucją Węgier, ale trybunał konstytucyjny jest w całości obsadzony przez ludzi Orbana, a nawet gdyby mieli trochę przyzwoitości jednak, to partia rządząca zapowiada, że również w trybie ekspresowym zmieni konstytucję jak będzie trzeba.
:przestraszony:

PostNapisane: 14 października 2010, 09:52 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
W prostej linii wynika z tego to że dobrze że zamknęli w cholere te dopalacze.

Nie chcę nic mówić ale macie dziwny tok rozumowania :przestraszony: Jeśli sami nie umiecie tego zinterpretować - proponuje się skontaktowac z kimś kto się na tym zna. Prawnikiem czy chociażby z kimś po filozofii. W ostateczności zostaje lekarz lub farmaceuta ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 35  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1