BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 12:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dopalacze
PostNapisane: 15 października 2010, 14:05 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Tomek napisał(a):
Wystarczy też hipisowska komuna ale czego to ma niby dowodzić? Chcesz mieć ciszę i święty spokój to wyprowadź się na odludzie w Bieszczadach - tam jest jeszcze miejsce dla takich wywrotowców.

A z jakiej paki ja mam się wyprowadzać, skoro byłem pierwszy? :zdziwko: I takich jak ja jest więcej? :zdziwko:
Fryderyk napisał(a):
albo też na tvn24 chyba fabrykę... czegoś tam. lub też masarnię

No u mnie jest zakład produkujący mrożonki - latem nie idzie otworzyć okien, bo agregaty tak nap...lają, odpady capią, ponadto koleś spuszcza je do kanalizacji, przez co zapychają się rury na całym osiedlu... Różne atrakcje :D

One redline a day keeps a mechanic away.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 października 2010, 14:09 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
No to się dostosuj do życia w społeczności :rotfl:
Zawsze też mogłeś większą działke uprzednio kupić i byś problemu sąsiada nie miał. Trzeba myśleć nieco szerzej a nie że jakoś to będzie a jak coś nie pasuje to nagle lament.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 15 października 2010, 14:10 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Haloo, czytamy ze zrozumieniem, albo wracamy do szkoły - to on się nie dostosował, on mógł kupić działkę w miejscu przeznaczonym pod działalność i tam ją rozpocząć 8)
Tomek napisał(a):
Zawsze też mogłeś większą działke uprzednio kupić

Jak znasz jakąś dobrą wróżkę - podeślij namiary na priv :D A co to zwarta zabudowa to też chyba nie wiesz ;-)

One redline a day keeps a mechanic away.

Ostatnio edytowano 15 października 2010, 14:12 przez maaaad, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 października 2010, 14:11 
Nie mamy świata/przyrody/otoczenia na własność.

PostNapisane: 15 października 2010, 14:22 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Widzę że nam nagle w środku zwartej zabudowy osiedla mieszkaniowego kombinat budowlany powstał. Jeszcze jakieś ciekawe projekcje? Chciałem przypomnieć że ten level dygresji w temacie dotyczył instytucji "pozwolenia" na budowę ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 15 października 2010, 16:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
jiGsaw napisał(a):
Zatem ja odpowiem za becka
dziekuje i podpisuje sie pod Twoja wypowiedzia

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 15 października 2010, 16:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Kyokushin napisał(a):
qqiz, przepraszam. Nie mogłem się powstrzymać :)

:padam:

jiGsaw napisał(a):
qqiz - Po pierwsze to Ty póki co nie odpowiedziałeś na większość kluczowych argumentów mojej strony, sprzed kilku stron.

Wybacz, jeśli się tak stało, ale czasem jak w pierwszych słowach postu widzę niewyszukane epitety po adresem adwersarzy, to też nie chce mi się kontynuować. Ostatnio powoływałeś się na bliżej nieokreślone państwa afrykańskie i bliżej nieokreślone zło jakie się tam dzieje. Jeśli miał to być argument przeciwko postulowanemu przeze mnie państwu, które skutecznie broni indywidualnych wolności, to wypadł raczej słabo. Z opisu wynikało, że masz na myśli okolice gdzie trwa wojna domowa, rządzi mafia, junta albo panuje anarchia. Dodatkowo sugerujesz, iż zrezygnowałbym z policji, czy wymiaru sprawiedliwości, podczas kiedy moje oczekiwania są wręcz przeciwne. Mega silna i sprawna policja oraz błyskawiczny wymiar sprawiedliwości.

jiGsaw napisał(a):
Zatem ja odpowiem za becka - jednym z głównych celów państwa, oprócz zapewnienia możliwie szerokiej wolności, jest zapewnienie jak najwyższego poziomu bezpieczeństwa. LOGICZNYM następstwem jest, że nie da się tego idealnie pogodzić, podobnie jak nie da się pogodzić skrajnie wysokiej mocy silnika z jego wysoką trwałością i niskim zużyciem paliwa. Dlatego szuka się kompromisu, który to wyznaczany jest na podstawie demokratycznych wyborów (w uproszczeniu), czyli za głosem większości. Nie ma absolutnie żadnego racjonalnego powodu aby rozszerzać wolności i możliwości mniejszej grupy skoro będzie to miało wpływ na bezpieczeństwo i - poniekąd - wolność większej. Doszliśmy do takiego etapu, drogą rozwoju i postępu cywilizacyjnego, uważam, że dobrze się stało. :) Podsumowując - jak zawsze, gdy jest dyskusja qqiz vs reszta świata, etap dysputy zatrzymuje się na tym, że polityka qqiz'a podważa to, co budowaliśmy przez ostatnie tysiąclecia i sprowadza to do średniowiecza/epoki kamienia łupanego/afryki, co według mnie jest niepodważalnym, obiektywnym argumentem na niekorzyść w.w. forumowicza. :)

Chyba jednak forowicza :P
Co ma średniowiecze/kamień łupany/afryka do silnego państwa minimum? :niepewny:
Gdzie podważam tysiącletnie zdobycze cywilizacji?
A czymże jest to mityczne "bezpieczeństwo"? Bo jakbym się nie zastanawiał, to wychodzi na to, że to właśnie stan, kiedy moja indywidualna wolność i własność nie są naruszane. Nieprawdaż?

Rzecz w tym, że Twój główny przeciwnik w tej dyskusji wspominał o zasadzie, która nie wymaga żadnego specjalnego procesu wykładniczego dla zrównoważenia interesów rozmaitych grup oraz jednostek. Zapewnia każdemu dokładnie identyczną porcję wolności, ściśle ograniczonej taką samą wolnością innych.

PostNapisane: 15 października 2010, 17:05 
Forumowicz

jiGsaw napisał(a):
Adam_ - napiszę tak, żeby nawet małpa zrozumiała. Czy naprawdę nie rozumiesz, ŻE narkotyki i nałóg narkotykowy W SWOJEJ ISTOCIE będą powodować NOTORYCZNE naruszanie wolności drugiego człowieka (tego, który nie chce mieć z tym nic wspólnego)? Każdy próbuje Ci to wytłumaczyć, ale Ty dalej swoje... dalej powtarzasz swoje hasełko "wolność jednych kończy się gdzie zaczyna drugiach" i teraz pewnie tak samo mi odpiszesz. Zmień dilera. Wybacz, że jestem niemiły, ale mi już witcy opadli.

W jaki sposób bedzie naruszała wolność innych? :zdziwko:
maaaad napisał(a):
Nieee. Tylko kilka tysięcy ludzi zniknęło bez śladu :hah:

Nie kilka tyś. fakt znikali ludzie. Poczytaj sobie jednak o tym co było zanim przejął władze. Cel uświęca środki. Zresztą nie odpowiedziałęś mi na pytanie.
maaaad napisał(a):
A co Ty myślisz, że składki na ubezpieczenie zdrowotne wystarczają na opłacenie całej służby zdrowia?

Nie, dopłacają budzetu i to jest chore.
maaaad napisał(a):
Ciebie stać - ok, ale kto płaci składki za bezrobotnych? Rencistów?

Renciści nie płacą składek. Bezrobotni - a co mnie to obchodzi? Bezrobocia nie ma, są tylko ludzie którym sie pracować nie chce lub maja przyrost ambicji.
maaaad napisał(a):
No jednak spałeś na historii. Doczytaj, od kiedy ludzie zaczęli się organizować we wspólnoty.

Czyli idac Twoim tokiem myślania zmierzamy do całkowitej niewoli :wstyd:
maaaad napisał(a):
Propaganda? Wg kogo? Ciebie? No wybacz, ale nie jesteś dla mnie autorytetem :D

Ty dla mnie też, ten pan tym bardziej.
maaaad napisał(a):
Wyobraź sobie, że kilkudziesięciu kiboli idzie przed meczem do sklepu z bronią i kupuje tam ją bez żadnych problemów :-)
Scenariusz chyba wcale nie aż tak abstrakcyjny, co?

To muszą być samobójcy skoro wiedzą że kibice innej drużyny moga zrobić to samo :rotfl:
Kyokushin napisał(a):
A prawo jazdy egzaminatora.
Chcesz broń - OK - zrób pozwolenie, nie widzę problemu.

Nie prawda, są określone zadania którym musisz sprostać by zdać, jeśli im sprostasz nie ma opcji byś go nie dostał. Z bronią autentycznie wszystko zalezy od widzimisie komendanta. Przeczytaj ustawę.
GRL napisał(a):
Łatwo sobie wyobrazić zgraje gimnazjalistów zaczepiających każdego starszego o pare lat kolege z pytaniem " Ziomek kupiłbyś nam 5 g fety?"

jeśli koleś będzie wiedział że pójdzie za to na 10 lat siedziec nigdy tego nie zrobi. Dziś tak samo mogą sobie kupić 5g od dilera i to bez pomocy dorosłego.
becek napisał(a):
jesli chcesz byc czlonkiem wspolnoty musisz sie podporzadkowac,inaczej bieszczady albo emigracja
ciekawe co odpiszesz :P

Odpisze Ci że mówisz głupoty :) Wolność osobista, wolność wyboru nie oznacza lania na prawo. Poczytaj sobie o libertarianiźmie, zaoszczędzisz mi czasu.
http://www.youtube.com/watch?v=_KKaTl956SE Specjalnie dla Ciebie znalazłem takie coś.
Boogie napisał(a):
Ciekawe z cziyich pieniedzy wlasciciele pozamykanych bezprawnie sklepow dostana odszkodowania. Oby tylko nie z moich

oczywiście że z Twoich. w Polsce urzędnik nie odpowiada za błedne decyzje.
Kyokushin napisał(a):
Tak samo jak on finansuje utrzymanie zaćpanego i zapitego społeczeństwa.

W jaki sposób? jeśli mówisz o służbie zdrowia to sam jesteś temu winny popierając taki system.
Fryderyk napisał(a):
Nie mam dalszych pytań :mur:

To dobrze :ok: Jeśli masz zbyt wąskie horyzonty by to pojąć to ja na to nic nie poradzę.

http://www.youtube.com/watch?v=_KKaTl956SE

Dal wszystkich wklejam jeszcze raz powyższy filmik, obejrzyjcie na spokojnie i przemyślcie kilka rzeczy.

PostNapisane: 15 października 2010, 17:10 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Adam_ napisał(a):
Nie prawda, są określone zadania którym musisz sprostać by zdać, jeśli im sprostać nie ma opcji byś go nie dostał. Z bronią autentycznie wszystko zalezy od widzimisie komendanta. Przeczytaj ustawę.

Napisałeś wierutną bzdurę. Wyjdź, wejdź, napisz jeszcze raz coś, tym razem zgodnego z prawdą.

Adam_ napisał(a):
W jaki sposób? jeśli mówisz o służbie zdrowia to sam jesteś temu winny popierając taki system.

Ja sobie winny nie jestem, bo służba zdrowia jest dla mnie i chcę ją mieć.
Nie chcesz - wyprowadź się do Sierra Leone.

Adam_ napisał(a):
Jeśli masz zbyt wąskie horyzonty

By Fryderykowi mówić, że ma coś zbyt wąskie, to:
Obrazek

PostNapisane: 15 października 2010, 17:11 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
qqiz - już teraz więzienia są przepełnione...

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 15 października 2010, 17:16 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Adam_ napisał(a):
Cel uświęca środki.

PostNapisane: 15 października 2010, 17:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
jiGsaw napisał(a):

Owszem, ostatnio przeczytałem, że jakieś 30tysięcy ludzi czeka na miejsce :przestraszony:

Ale nie chcesz chyba powiedzieć, że jest to argument przeciwko szybkim i sprawnym sądom. Może to być argument za niewydolnością obecnego systemu. Może jednak państwo powinno najpierw wywiązać się z podstawowych zadań zanim zacznie wnikać co kto wciąga nosem ;)

PostNapisane: 15 października 2010, 17:22 
Przyjaciel forum

Racja, ale zbyt szeroka swoboda np. z narkotykami, bronią, sprawi, że ten stan się nie polepszy. No chyba, że diametralnie zwiększyłaby się skuteczność owych służb i znacząco wzrosła ilość miejsc w więzieniach... tylko kto będzie na to pracował? Pewnie ci, którzy będą sobie na legalu ćpać.

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 15 października 2010, 17:34 
Niektórym Kopaliński nie służy...

PostNapisane: 18 października 2010, 12:28 
Forumowicz

Kyokushin napisał(a):
Napisałeś wierutną bzdurę. Wyjdź, wejdź, napisz jeszcze raz coś, tym razem zgodnego z prawdą.

Zarzucasz mi mówienie nie prawdy, udowodnij mi że kłamię :spi: :wstyd:
Kyokushin napisał(a):
Ja sobie winny nie jestem, bo służba zdrowia jest dla mnie i chcę ją mieć.

Nie ma sprawy, ja nie chcę za Ciebie płacić, niestety jestem do tego zmuszony przez obecny system który jak wyżej napisałem mi nie odpowiada. Mam prawo tak sądzić, a teksty tupu "nie podoba się - wypad" są na poziomie piaskownicy.
jiGsaw napisał(a):

przytocz prosze statystyki ile osób siedzi za posiadanie i ilu siedzi dilerów :hyhy:
Cytuj:
Racja, ale zbyt szeroka swoboda np. z narkotykami, bronią, sprawi, że ten stan się nie polepszy.

Zakazując tworzymy przestępczość, spychamy coś co można by kontrolować do szarej strefy gdzie panuje wolna amerykanka. Jeśli twierdzisz że legalizacja zwiększy przestępczość to przepraszam bardzo ale nie pogadamy :wstyd: Chcesz to sprawdz sobie statystyki z krajów gdzie zalegalizowano... normalnie koszmar i anarchia :rotfl:

PostNapisane: 18 października 2010, 12:36 

Dobre.

Obniżmy przestępczość poprzez zalegalizowanie kradzieży. Dzięki temu nie będzie przestępczości bo kradzież nie będzie przestępstwem. Może jednak trochę wzrosnąć liczba brutalnych zabójstw.

PostNapisane: 18 października 2010, 13:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
KotSylwester napisał(a):
Może jednak trochę wzrosnąć liczba brutalnych zabójstw.
to proste ,adam i na to ma gotowa recepte-zalegalizujemy morderstwa,wszystko zalegalizujemy i ...nie bedzie niczego
nie karmic trola ;)

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 18 października 2010, 13:55 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
Adam_ napisał(a):
Renciści nie płacą składek. Bezrobotni - a co mnie to obchodzi? Bezrobocia nie ma, są tylko ludzie którym sie pracować nie chce lub maja przyrost ambicji.

głowy nie dam, ale o ile dobrze kojarzę, to renciści mają odprowadzaną składkę na ubezp.zdrowotne
czytając Twoje posty wychodzi na to, że faktycznie - poza własnym tyłkiem niewiele Cię interesuje.. :kwasny:
przy okazji - co jest złego w przyroście ambicji? :znudzony:
no, chyba że chodziło Ci o jej przerost..

PostNapisane: 18 października 2010, 14:31 
Przyjaciel forum

Tragiczny w skutkach przypadek niszczącego wpływu narkotyków oraz dopalaczy na usera forum bmw - sport - Adama z podkreślnikiem, jest książkowym przykładem wpływu powyższych używek na stan świadomości i poziom sprawności umysłu, więc zarazem koronnym argumentem na "NIE" dla legalizacji.

Swoją drogą to kiedyś na forum zaproponowałem formę legalizacji marihuany (tylko tego), która by nie uderzała w normalnych ludzi, przynajmniej mogłaby być szeroko akceptowana społecznie. Adam_ - jak chcesz to sobie poszukaj tych wypowiedzi, to nie pierwsza dyskusja o narkotykach na forum. Podsumowując:

becek napisał(a):
nie karmic trola ;)

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 18 października 2010, 14:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 coupe
Kod silnika: m43b16
u mnie koles w pracy to wciagal przez dwa miesiace i szlo z nim oszalec, nie dosc ze jakiech fobie mial, to jeszcze mu zwieracze puszczaly, strasznie od niego walilo, w koncu przezucil sie na fete i jest z nim juz normalnie, jesli mozna to tak nazwac. wiem ze moze brzmi to nie prawdopodobnie, ale jest to prawda

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 35  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1