jiGsaw napisał(a):
Adam_ - napiszę tak, żeby nawet małpa zrozumiała. Czy naprawdę nie rozumiesz, ŻE narkotyki i nałóg narkotykowy W SWOJEJ ISTOCIE będą powodować NOTORYCZNE naruszanie wolności drugiego człowieka (tego, który nie chce mieć z tym nic wspólnego)? Każdy próbuje Ci to wytłumaczyć, ale Ty dalej swoje... dalej powtarzasz swoje hasełko "wolność jednych kończy się gdzie zaczyna drugiach" i teraz pewnie tak samo mi odpiszesz. Zmień dilera. Wybacz, że jestem niemiły, ale mi już witcy opadli.
W jaki sposób bedzie naruszała wolność innych?
maaaad napisał(a):
Nieee. Tylko kilka tysięcy ludzi zniknęło bez śladu

Nie kilka tyś. fakt znikali ludzie. Poczytaj sobie jednak o tym co było zanim przejął władze. Cel uświęca środki. Zresztą nie odpowiedziałęś mi na pytanie.
maaaad napisał(a):
A co Ty myślisz, że składki na ubezpieczenie zdrowotne wystarczają na opłacenie całej służby zdrowia?
Nie, dopłacają budzetu i to jest chore.
maaaad napisał(a):
Ciebie stać - ok, ale kto płaci składki za bezrobotnych? Rencistów?
Renciści nie płacą składek. Bezrobotni - a co mnie to obchodzi? Bezrobocia nie ma, są tylko ludzie którym sie pracować nie chce lub maja przyrost ambicji.
maaaad napisał(a):
No jednak spałeś na historii. Doczytaj, od kiedy ludzie zaczęli się organizować we wspólnoty.
Czyli idac Twoim tokiem myślania zmierzamy do całkowitej niewoli
maaaad napisał(a):
Propaganda? Wg kogo? Ciebie? No wybacz, ale nie jesteś dla mnie autorytetem

Ty dla mnie też, ten pan tym bardziej.
maaaad napisał(a):
Wyobraź sobie, że kilkudziesięciu kiboli idzie przed meczem do sklepu z bronią i kupuje tam ją bez żadnych problemów
Scenariusz chyba wcale nie aż tak abstrakcyjny, co?
To muszą być samobójcy skoro wiedzą że kibice innej drużyny moga zrobić to samo
Kyokushin napisał(a):
A prawo jazdy egzaminatora.
Chcesz broń - OK - zrób pozwolenie, nie widzę problemu.
Nie prawda, są określone zadania którym musisz sprostać by zdać, jeśli im sprostasz nie ma opcji byś go nie dostał. Z bronią autentycznie wszystko zalezy od widzimisie komendanta. Przeczytaj ustawę.
GRL napisał(a):
Łatwo sobie wyobrazić zgraje gimnazjalistów zaczepiających każdego starszego o pare lat kolege z pytaniem " Ziomek kupiłbyś nam 5 g fety?"
jeśli koleś będzie wiedział że pójdzie za to na 10 lat siedziec nigdy tego nie zrobi. Dziś tak samo mogą sobie kupić 5g od dilera i to bez pomocy dorosłego.
becek napisał(a):
jesli chcesz byc czlonkiem wspolnoty musisz sie podporzadkowac,inaczej bieszczady albo emigracja
ciekawe co odpiszesz

Odpisze Ci że mówisz głupoty

Wolność osobista, wolność wyboru nie oznacza lania na prawo. Poczytaj sobie o libertarianiźmie, zaoszczędzisz mi czasu.
http://www.youtube.com/watch?v=_KKaTl956SE Specjalnie dla Ciebie znalazłem takie coś.
Boogie napisał(a):
Ciekawe z cziyich pieniedzy wlasciciele pozamykanych bezprawnie sklepow dostana odszkodowania. Oby tylko nie z moich
oczywiście że z Twoich. w Polsce urzędnik nie odpowiada za błedne decyzje.
Kyokushin napisał(a):
Tak samo jak on finansuje utrzymanie zaćpanego i zapitego społeczeństwa.
W jaki sposób? jeśli mówisz o służbie zdrowia to sam jesteś temu winny popierając taki system.
Fryderyk napisał(a):
Nie mam dalszych pytań

To dobrze

Jeśli masz zbyt wąskie horyzonty by to pojąć to ja na to nic nie poradzę.
http://www.youtube.com/watch?v=_KKaTl956SEDal wszystkich wklejam jeszcze raz powyższy filmik, obejrzyjcie na spokojnie i przemyślcie kilka rzeczy.