BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 09:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: dopalacze
PostNapisane: 28 października 2010, 12:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
maaaad napisał(a):
250 tys. to nie kilkaset? A ile? Kilkadziesiąt? :zdziwko: No chyba że postulujesz wprowadzenie do języka polskiego słowa "ście" :D

Dajcie ten temat do działu "humor" :D

:rotfl: Słownik polecam :rotfl:

Kilka to od 3 do 9, ergo kilkaset, to od 300 do 900.
250.000 to w żadnym razie kilkaset. Co najwyżej paręset :)

Choć znalazłem już i słownik uznający 200 za kilkaset :zawstydzony:
Jednak to wiki słownik, a sama wiki uznaje wiek homo sapiens na 190.000 lat.
Dobre. Mamy temat na dyskusje :]

Ostatnio edytowano 28 października 2010, 12:27 przez qqiz, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 października 2010, 12:27 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
qqiz napisał(a):
Choć znalazłem już i słownik uznający 200 za kilkaset :zawstydzony:

No ja też. Słownik języka polskiego :zawstydzony:

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 28 października 2010, 13:22 
Forumowicz

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Dlaczego dla was wolność to synonim anarchii? :wstyd: Jak to qqiz i ja kilkarazy pisaliśmy wolność kończy się tam gdzie zaczyna się wolność innej osoby. Czy trudno to pojąc? Nie ma tu żadnych trudnych słów, nawet myśleć nad tym zbytnio nie trzeba. Zrozumcie że nie wszystkie sfery życia trzeba regulować. Obecnie dążymy do systemu w którym jeden urzędnik bedzie przypadał na rodzine :wstyd: Naprawdę chcecie żyć w państwie które wszystko wie lepiej od was? Co masz jeść, pić, na co wyda Twoje pieniądze, czego będą się uczyć Twoje dzieci etc. Ludzie zaczynają przypominac bezmózgie muły bo opieka państwa prowadzi do zaniku wszelkich instynktów.

PostNapisane: 28 października 2010, 13:38 
Uzależniony od forum :)

Adam_, a wolność posiadania broni? Można powiedzieć że nie przeszkadza mi że sąsiad ma broń. Ale może mu odp... albo się przestraszy albo upije i mnie zastrzeli. Podobnie z dopalaczami, nie przeszkadza mi że iksiński ćpa ale skąd wiem że mi nie wejdzie na haju na samochód i nie zacznie skakać? Albo mu się posra w głowie przez lata ćpania...

PostNapisane: 28 października 2010, 13:47 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
A nie przeszkadza Ci że urzędnik kontroli skarbowej ma broń? Albo celnik? Niedługo pewnie też kolejne "służby"? Albo policjant, chłopaczek po zawodówce, z wyrokiem, co strzela ze służbowej broni ślepakami raz na rok?
A jak Twój sąsiad się upije, albo mu odbije, przyjdzie do Ciebie i na dzień dobry poczęstuje kilka razy kosą w brzuch?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 28 października 2010, 13:57 

Tomek, rozumiem że jesteś za swobodnym dostepem do broni? Nie mówię że NIEKTORZY mogą mieć broń. Nie jestem zwolennikiem takiej sprawiedliwosci - albo kazdy albo nikt.

Rozumowanie - czy ma bron czy nie - moze zabic, jak dla mnie jest jednoznaczne z rozumowaniem - zostawiam auto otwarte, jak zlodziej bedzie chcial to i tak sobie otworzy. Ale jednak auta sie zamyka, zaklada alarmy, wynajmuje garaze i parkingi.

PostNapisane: 28 października 2010, 14:03 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
www.upalacze.pl
hahaha :cisza: :cisza: :cisza:

PostNapisane: 28 października 2010, 14:06 

KotSylwester napisał(a):
Tomek, rozumiem że jesteś za swobodnym dostepem do broni? Nie mówię że NIEKTORZY mogą mieć broń. Nie jestem zwolennikiem takiej sprawiedliwosci - albo kazdy albo nikt.

Oczywiście że jestem za. Choć oczywiście perspektywa że to ja mam broń a inni nie jest bardziej kusząca ;)

KotSylwester napisał(a):
Rozumowanie - czy ma bron czy nie - moze zabic, jak dla mnie jest jednoznaczne z rozumowaniem - zostawiam auto otwarte, jak zlodziej bedzie chcial to i tak sobie otworzy. Ale jednak auta sie zamyka, zaklada alarmy, wynajmuje garaze i parkingi.

I z tego bardzo prosty wniosek że wypada też mieć broń, cieszę się że to zauważyłeś.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 28 października 2010, 14:10 
Zacna persona forum

KotSylwester napisał(a):

Właśnie taka "sprawiedliwość" obecnie panuje. I nie mówię nawet o stanie faktycznym, ale prawnym.

PostNapisane: 28 października 2010, 14:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Adam_ napisał(a):
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Dlaczego dla was wolność to synonim anarchii?

zastanawia mnie dlaczego dla ciebie wolnosc=narkotyki????
a po narkotykach czas na zniesienie wlasnosci i robta co chceta??
Adam_ napisał(a):
Naprawdę chcecie żyć w państwie które wszystko wie lepiej od was?
gdyby nie panstwo to mieszkalbys na smietniku, bo dla niektorych wolnosc to wyrzucanie smieci przez okno e.g
nie chcialbym bys uczyl moje dzieci a dzieki panstwu nie grozi mi to

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 28 października 2010, 14:18 
Zacna persona forum

becek napisał(a):
gdyby nie panstwo to mieszkalbys na smietniku, bo dla niektorych wolnosc to wyrzucanie smieci przez okno e.g

:rotfl:

Becek, przerosłeś sam siebie. Ja tam mam prywatne podwórko i na nim porządek. Nie dlatego, że mi policjant mandat wlepi, ale dlatego że jest moje i tak chcę.
Byłem kiedyś w PGR i porządku tam było mniej, a złodziejstwa więcej.
W ślad za państwem/własnością komunalną/nadzorem idzie właśnie syf, złodziejstwo, demoralizacja i ogłupienie.

To dzięki państwu socjalnemu właśnie Twoje dzieci może uczyć ktokolwiek i czegokolwiek. Nie masz na to żadnego wpływu, a jak dziecka do szkoły nie poślesz to Ci je zabiorą.

Dżiza...

PostNapisane: 28 października 2010, 14:22 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam
Tomek napisał(a):
Albo policjant, chłopaczek po zawodówce, z wyrokiem, co strzela ze służbowej broni ślepakami raz na rok?

Delikatnie poza tematem ale :
Do służby nie przyjmują po zawodówce.
Do służby nie przyjmują z wyrokiem (działa to w drugą stronę ....wyrok= do widzenia)
Nie strzela się ślepakami z służbowej broni.
I nie raz na rok!!!!
Jednak to wszystko nie ma znaczenia ,bo w dyskusji można się zapędzić...... a wypowiedzi Tomka są logiczne i pokrywają się w 100% z moim punktem widzenia świat.

Prawda jest taka(niestety) działania naszego rządu są nielegalne.

Ponadto idą w złym kierunku ,jedyną rozsądną opcją jest legalizacja i wywindowanie podatku na używkę. Tak aby cena zwalała bardziej z nóg niż samo wzięcie.
Ponadto stwierdzone na drodze medycznej przypadki "zachorowań" ,na przykład ktoś wzywa pogotowie do leżącego na trawie.
Okazuje się że jest pod wpływem środka odurzającego i zerwał mu się film.
Naturalnie opieka i na do widzenia rachunek opiewający na 5000zł Nie masz .... musisz odpracować i kierujemy do pracy na rzecz państwa. Uchyla się do ........więzienia.

Pozdrawiam Krzysiek

Ostatnio edytowano 28 października 2010, 14:58 przez Roger-Nysa, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 28 października 2010, 14:25 

ROGER-NYSA napisał(a):

Pewnie też na służbie się nie pije, łapówek się nie bierze i wszyscy koledzy są równi wobec prawa?
(Pytanie retoryczne, nie oczekuję odpowiedzi) :)

PostNapisane: 28 października 2010, 14:26 
Zacna persona forum

ROGER-NYSA napisał(a):
Naturalnie opieka i na dowodzenia rachunek opiewający na 5000zł Nie masz .... musisz odpracować i kierujemy do pracy na rzecz państwa. Uchyla się do ........więzienia.

I kółko się zamyka. W końcu i tak wyjdzie na to, że to podatnik zapłaci za wybryk takiego delikwenta - czy to za leczenie czy pobyt w więzieniu (skoro nie zapłaci i nie odpracuje). :rotfl:

PostNapisane: 28 października 2010, 14:32 
Zacna persona forum

ROGER-NYSA napisał(a):
Witam
Tomek napisał(a):
Albo policjant, chłopaczek po zawodówce, z wyrokiem, co strzela ze służbowej broni ślepakami raz na rok?

Do służby nie przyjmują po zawodówce.
Do służby nie przyjmują z wyrokiem (działa to w drugą stronę ....wyrok= do widzenia)
Do nie strzela się ślepakami z służbowej broni.
I nie raz na rok.
Jednak to wszystko nie ma znaczenia ,bo w dyskusji można się zapędzić......

Jest to trochę poza tematem, ale...
kiedyś też wierzyłem w limity wzrostu przy przyjmowaniu do policji. Hmmm, dziwnym trafem znam kilku policjantów niższych od siebie
Dziwnym trafem znam policjanta skazanego za udział w pobiciu ze skutkiem śmiertelnym

U nas w mieście przewodniczący miejskiej komisji rozwiązywania problemów alkoholowych, radny, dyrektor szkoły, jechał pijany rowerem - 1,5 promila alk we krwi.
Traf chciał, że w mieście w wakacje jest nietutejsza policja, to go niebogę zatrzymali. Traf chciał, że się prasa dowiedziała i napisała.
Jaki efekt?
Umorzenie, pan jest nadal dyrektorem szkoły, kandydatem z nr.1 z ramienia PiS.

To przykład rażący, a w policji wśród kolegów nie takie rzeczy się dzieją :)

Tomek, po malpeczce do hot-doga to żadne picie przeca ;)

Oleczek napisał(a):
ROGER-NYSA napisał(a):
Naturalnie opieka i na dowodzenia rachunek opiewający na 5000zł Nie masz .... musisz odpracować i kierujemy do pracy na rzecz państwa. Uchyla się do ........więzienia.

I kółko się zamyka. W końcu i tak wyjdzie na to, że to podatnik zapłaci za wybryk takiego delikwenta - czy to za leczenie czy pobyt w więzieniu (skoro nie zapłaci i nie odpracuje). :rotfl:

Limit takich lekkoduchów szybko by się wyczerpał, minimalizując takie zjawiska do pomijalnych przypadków. Teraz za to takie postawy są promowane. Wiadomo, przeca się należy każdemu opieka na mocy konstytucji

PostNapisane: 28 października 2010, 14:37 
Forumowicz

becek napisał(a):
zastanawia mnie dlaczego dla ciebie wolnosc=narkotyki????
a po narkotykach czas na zniesienie wlasnosci i robta co chceta??

:wstyd: Nie wolność = narkoryki tylko WOLNOŚĆ WYBORU = wolność. W miejsce narkotyków można wstawić jaką kolwiek używkę. W Finlandii są juz na dobrej drodze do delegalizacji tytoniu :wstyd: Słyszałem też o pomyśle zakazu używania soli :rotfl:
becek napisał(a):

Tobie to nawet młotem pneumatycznym nie da ray wpić najprostrzych rzeczy? Wybacz :rotfl:
becek napisał(a):

NIe chcę uczyć Twoich dzieci, chcę być TY miał możliwość decydowanie czego i gdzie Twoje dziecko bedzie się uczyło. Za trudne? :mur:
ROGER-NYSA napisał(a):
Ponadto idą w złym kierunku ,jedyną rozsądną opcją jest legalizacja i wywindowanie podatku na używkę. Tak aby cena zwalała bardziej z nóg niż samo wzięcie.

No to zejdzie to do szarej strefy, słyszałeś o krzywej Laffera?
Oleczek napisał(a):

Wole by zamykali ludzi którzy popełniły się jakiś przestępstw niż ludzi za posiadanie. W Polsce dziesiątki tysięcy ludzi siedzi za posiadanie. Mimo że nikomu po za soba nie szkodzili :wstyd: To jest dopiero marnowanie pieniędzy podatnika i to jakoś wam nie przeszkadza.

PostNapisane: 28 października 2010, 14:42 
Zacna persona forum

Adam_ napisał(a):
Wole by zamykali ludzi którzy popełniły się jakiś przestępstw niż ludzi za posiadanie.

Ja również. Nigdzie nie wspomniałem o tym by zamykać kogoś za to, że miał przy sobie gram.
Niestety schemat, który przytoczyłem cały czas w Polsce funkcjonuje i dotyczy ludzi skazanych za równie błahe sprawy. :/

PostNapisane: 28 października 2010, 14:49 
Zacna persona forum

Adam_ napisał(a):
No to zejdzie to do szarej strefy, słyszałeś o krzywej Laffera?

Według socjalistów działa ona tylko w skrajnych przypadkach :rotfl:
Tak twierdzi np. Prezes NBP Marek Belka :wstyd:
Ale już nie wyjaśnia co to są skrajne przypadki ;)

PostNapisane: 28 października 2010, 15:45 
Forumowy terrorysta

qqiz napisał(a):
Chociaż jak premier znowu szopki będzie potrzebował, to zaraz pewnie będą chcieli wprowadzić kontrolę korespondencji, aby móc "zabezpieczyć bezbronną młodzież przed śmiercionośnymi zakupami w sieci".

Donek to populista i robi nową szopkę, tym razem z KRUS ''tak, tak zmienić'', ale... dopiero po wyborach parlamentarnych, zeby nie podpaść Waldkowi koalicjantowi :rotfl:

qqiz napisał(a):
becek napisał(a):

:rotfl:

Becek, przerosłeś sam siebie. Ja tam mam prywatne podwórko i na nim porządek. Nie dlatego, że mi policjant mandat wlepi, ale dlatego że jest moje i tak chcę.

Zgadza się :rotfl: , o porządek dba się dla siebie.

Auto czyści sie wewnątrz, bo wozi sie pasażerów czy dlatego, ze samemu się jeździ?

PostNapisane: 28 października 2010, 15:49 
Forumowicz

qqiz napisał(a):
Ale już nie wyjaśnia co to są skrajne przypadki ;)

na akademii 1 majowej tego nie przerabiali :zabawa:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 689 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1