BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 20 czerwca 2025, 21:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] Wtyczka/kostka w listwie wtryskowej CR
PostNapisane: 20 listopada 2010, 00:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e60 LCI 530d M-Pak
witam. moj problem dotyczy wtyczki w listwie wtryskowej CR. Fakt watki byly poruszane na ten temat co do tego ze sa brudne styki ze trzeba to czyścić lub wymienic itd....owszem w moim przypadku za pierwszym razem czyszczenie pomogło na rok a ostatniego razu na miesiąc i szczerze mam juz dosc tego ze auto nie równo chodzi czasami przerywa a wiem ze to jest ewidentna wina wtyczki a nie wtryskow czy pompy bo zabieg zwiazany z wtyczka zawsze pomoagal:)))

Zdecydowałem sie wkoncu na wymiane i sa nowe problemy...złożylem zamowienie w BMW Auto Fus Wawa zadowolony usłyszalem cene ok 12-14zl. Nastepnie dostaje od nich wiadomosc ze wtyczka jest zamowiona ale jest problem z doborem pinów elektrycznych i prosza o sprawdzenie ile sztuk pinow i które:/
Troche jestem zdziwiony ich odpowiedzia podalem VIN rok model wszystko a oni nie wiedza:((
Na RealOEM : pozycja 24 brak inf o licz pinow i sa jakby dwa rodzaje kabelków....

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15

Prosze Was o pomoc bo zalezy mi na tym zeby to zrobic gdyz naprawde no jest to zupelnie inne auto i mam nadzieje jak to wymienie problemu pozbede sie na dluzej niz rok tylko jakie zlozyc dokladne zamowienie jaka ilosc pinow i ktore kabelki pomocy!!!!! Czekam na wasze propozycje:))

Auto to BMW e46 330d 184km 2001r

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] Wtyczka/kostka w listwie wtryskowej CR
PostNapisane: 21 listopada 2010, 00:41 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 320 e38 735 e39
Kod silnika: M47N M62B35TU M54B30
przeciez te gamonie powinny to wiedziec! podajac vin dorobia Ci nawet kluczyk pod twoje immo a co dopiero dobrac wtyczke. jedyna rada znalesc kogos kto ma 330d i fota wtyczki, ja mam 320d z '03 i po raz 3 padło mi turbo;/

Grand Cherokee 4.7 V8 był
e39 530i R6 M-pakiet jest
x-type v6 jest

Gdyby nie Niemce nikt z nas nie jeździłby w BEEMCE!!!

PostNapisane: 21 listopada 2010, 08:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e60 LCI 530d M-Pak
właśnie licze na to ze ktos to juz robil i mi napisze jaka dokladnie jest ta kostka bo troche mnie wkurzyli panowie z serwisu odpisujac mi na zamowienie ze musze sobie sprawdzic ilosc pinow oraz jaki rodzaj...szkoda ze tak traktuja ludzi tym bardziej ze ceny maja oporowe albo jeszcze jedna opcja jezeli nikt tego tutaj nie robil zamowic w innym ASO moze beda lepiej wiedziec ale jak narazie czekam moze ktos podzieli sie ze mna cenna informacja:)) domyslam sie ze wtyczka jest na 3 piny ale co z tym rodzajem kabli...:/

PostNapisane: 21 listopada 2010, 17:05 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47N
bayerishe napisał(a):
ja mam 320d z '03 i po raz 3 padło mi turbo;/

:niepewny: :niepewny: :niepewny: Ja mam 320d już trzeci rok i żadnych problemów z turbo.

PostNapisane: 21 listopada 2010, 17:26 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 330d
Kod silnika: M57N
bayerishe napisał(a):
przeciez te gamonie powinny to wiedziec! podajac vin dorobia Ci nawet kluczyk pod twoje immo a co dopiero dobrac wtyczke. jedyna rada znalesc kogos kto ma 330d i fota wtyczki, ja mam 320d z '03 i po raz 3 padło mi turbo;/

Pytanko odnośnie turbiny, jakie miałeś objawy uszkodzonej turbiny? Bo u mnie po czyszczeniu intercoolera, auto straciło moc tzn. gdy jedziesz spokojnie torównomiernie dodajesz gazu to siągnie równo najgorzej jest jak przykładowo masz 2500 obr/min i gwałtownie wciskasz pedał gazu a tu nic auto niby przyspiesza ale odczucia mam takie jakbym ciągnął lawęte z samochodem, poza tym sprawdzałem luz na wirniku turbiny i mam jakies 3 mm luzu i rzuca mi olej na intercooler i na kolektor ssący do tego stopnia że pod kolektorem pełno oleju, czy takie objawy to poczatek kończącej sie turbiny? Proszę o info jak u ciebie to wygląda. Pozdro Mario.

PostNapisane: 22 listopada 2010, 15:05 
Pierwsze kroki

u mnie wyglądało to tak! na początku spory spadek mocy! podłączenie pod kompa i stwierdzenie ze zbyt niskie ciśnienie doładowania! potem olej w intercooler ( ost. znaczy wczoraj wylałem z niego szklankę oleju) ubytek oleju w misie na początku dymiła na czarno a później bala chmura ot cala tragedia! muszę poszukać używki może ktoś ma w miar tanio!

x-type v6 jest

PostNapisane: 22 listopada 2010, 22:31 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 330d
Kod silnika: M57N
To chyba u mnie nie ma takiej tragedii, bo z intercoolera nic mi nie chciało wylecieć coś tam na dnie było ale nie chciało zlecieć, na razie nic nie mogę sprawdzić bo wziąłem się za wymianę dwumasy.

PostNapisane: 23 listopada 2010, 14:09 
Pierwsze kroki

no to tez droga impreza! już chyba te benzyny są lepsze:P

x-type v6 jest

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1