Witam jestem posiadaczem bmw e60 530d z 2004 roku w automacie. Mam taką dolegliwość że po wrzuceniu wstecznego występuje pojedyńcze delikatne szarpnięcie autem. Nie jest to b. mocne, ale wyczuwalne, tak jakby bujneło autem. Problem nie występuje przy przerzuceniu z R na inny bieg, tylko przy wrzucaniu wstecznego. Dodam że Olej był wymieniany we wrześniu tego roku przez poprzedniego właściciela w ASO bmw. Auto 3tygodnie temu było na ścieżce diagnostycznej w ASO, komputery nic nie wychwyciły. Sprzedający twierdzi ze w jego e46 330d w automacie jest dokładnie to samo, a to szarpnięcie w e60 pamięta od zawsze. Mi jednak nie daje to spokoju, czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Tzn. wiem, że powinienem podjechać na sprawdzenie skrzyni, ale nasze szczecińskie ASO to partacze więc chciałbym mniej więcej wiedzieć co to może być, zanim pozwolę im na wymianę półowy skrzyni w celu odnalezienia przyczyny. Poza tym auto jeździ dobrze, zmienia biegi jak trzeba nie szarpie itd... Wie ktoś co to może być ?
|