maaaad napisał(a):
Kolejne grube słowo - M czy evo za 100 k nie ma gwarancji, pali więcej wachy, jest sporo droższe w serwisowaniu. O 911 nie wspominam już. Po prostu przyoczyłeś przykłady totalnie nieadekwatne i z sufitu

No wybacz, ale jak ktoś bierze nowe auto za 100K za gotówkę (nie mówię tu o jakimś spinaniu się, kredytach, leasingu i odrywania sobie chleba od gęby), to kupując auto sportowe ma gdzieś taki drobiazg jak gwarancja.
Żeby było ciekawiej, to rzuciłem okiem na Ceneo. W tej kasie wolę Insignię, Superba lub nawet w Mondeo z podobnymi mocami - nie jestem fanem typowych hatchbacków, przykro mi. ;]
maaaad napisał(a):
Owszem, ale mimo wszystko konkurencja klasowa ma bardziej komfortowe resorowanie

Kosztem jakości prowadzenia.
No właśnie - kosztem prowadzenia. W BMW mam kompromis między typową limuzyną i DTM - oczywiście nie dosłownie.
maaaad napisał(a):
Chcesz wygody - masz Merca. Chcesz dobrego prowadzenia - bierzesz BMW. Gdzieś pośrodku jest Audi.
Merc leży stylistycznie, chociaż ostatnie model można przeżyć. Wygoda jest, RWD jest.
Audi mają świetną stylistykę (kopią tyłek wszystkim łącznie z Alfą!), ale mają takie sobie silniki (turbo do mnie nie przemawia) oraz napęd na przód - wyrywanie kierownicy z ręki.
BMW wiadomo.

Tomek napisał(a):
ULLISSES napisał(a):
1. Kompakta RWD do 50K ;]
C-klasa SC.
ULLISSES napisał(a):
2. Sedana V8 poniżej 20K z łatwo dostępnymi częściami i fajnym prowadzeniem. ;]
Audi A8, Mercedes E albo S, Lexus LS.
Ad. 1. A jak bym chciał 5d? ;]
A8 ujdzie, E-klasa leży stylistycznie, a części do LS to chyba tylko w dużych miastach lub w Sieci.
jiGsaw napisał(a):
Ulissess - masz dużo racji... no ale jednak bez przesady, od siebie dorzucę propozycję używanego coupe klasy minimum średniej wyższej do 20tys.
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Zauważcie, że żadna z Waszych propozycji tego typu nie jest dla Kowalskiego.
Popatrzcie na sedany, kombi, coupe i cabrio w typowych klasach/segmentach.
Rozmowa zaczęła się od kolegi, który ma E46 330d i powiedział, że to był jedyny sensowny wybór. Chciałem mu udowodnić, że się myli, ale gdybym szukał dla siebie mocnego Diesla w sedanie (w tej cenie), to poza A4 nie widzę nic, nad czym warto się zatrzymać. Później i tak wziąłbym E39 ;]
renoraines napisał(a):
Uczciwie

, piszę o nowych 116i-golf gti, a Ty odp. że wybierasz uzywkę 335i .
Dajesz mi wybór między 2 autami, których wspólnym mianownikiem jest cena i ilość drzwi. Reszta to zupełnie inne bajki. Skoro chcesz z nowych, to jak pisałem wyżej. Rozwijając:
Gdyby miało być szybkie, to zapewne Insignia lub Superb - Mondeo raczej bym sobie podarował. Jeśli nie to i tak jedno z powyższych. Seria 1 istnieje dla mnie tylko w postaci coupe. Wersję hatchback chętnie wcisnę mojej mamie lub dziewczynie.