Hey
Ostatnio wzialem sie , aby autko doprowadzic do porzadku na tiptop

I mam takie trzy problemiki z ktorymi nie moge sobie poradzic. Opisze dokladnie co i jak i jezeli kto bedzie wiedzial prosze napisac. Moze ktos mial podobne przypadki.
1. Luzy w kierownicy. Tzn jak jade po nierownej nawierzchni to w kierownicy jest luz prawo leko taki lekki i przy wiekszych nierownosciach cos puka w niej. Z gory powiem ze wszystko co dolne (gumy stabilizatora, przekladnia byla niedawno regenerowana, wszysciutko sprawne 100%). Jak wslucham sie to sa to stuki tu przy gornej czesci kierownicy dochodzoce gdzies tu zza kierownicy. jak jest zalozona i przykrecona na srube, to gdzies odrobine dalej za tym. Srube tez sprawdzalem i wszystko jest ok. Czy to jakies lozyska gdies czy co.
2. Drugi problem to przy zmianie biegow cos czasem puknie (puk, puk dwa razy jakby cos luzne bylo gdzies ...) Jak cofam i wrzuce wsteczny, wcisne sprzeglo i jade do tyl i chce juz zahamowac puszcze sprzeglo to znow puk puk. Wcisne sprzeglo i zmieniam sobie biegi kilka razy tez cos taki dzwiek dziwny jest. Co to moze byc ?
3. Ostatnia sprawa. Odpale auto, wcisne sprzeglo i dodaje gazu ruszam. Wskazowka pokazujaca spalanie jak zaczyna isc do gory to chwilowo cos tak zaszumi. Dojdzie do 10l i cisza, jak puszcze gaz i ona opada to tez zaszumi tak. NIe wiem czy to cos w poblizu wskazowki czy od czego to moze byc spowodowane.
Pomozcie z tymi trzema sprawami bo juz nie mam sily do tego .. a chcialbym miec wszysciutko sprawne 100%