BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 15:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane i dotyczące pojazdów nie M, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 469 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: BMW M5 F10
PostNapisane: 18 czerwca 2011, 14:22 
Forumowicz

Moje BMW: M5 & 328i
Kod silnika: S85B50 & M52B28
Boogie napisał(a):
WąskiMaciek napisał(a):
Może nie do końca, coć BMW musi się ostro postarać nad jazdą, bo tu takie nowe Renault Megane właśnie osiągneło lepszy czas na Nurburgringu niż M5 E60

Bo M5 nie jest na tor, ogólnie nie wiadomo do czego jest to auto :)

Brak zajawki, brak czegoś co by robiło robote, jakiegoś czegoś, co by wyróżniało koncepcje.... zobaczcie na te felgi... kurde, porażka po prostu

dokladnie, na tor jest M3, a M5 to po prostu szybka limuzyna

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 czerwca 2011, 21:44 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
M3 jest na tor i dla młodych tudzież tych lubiących szaleństwo. M5 jest dla tych którzy cenią sobie komfort, klase i wygode podróżowania, a w ramach hobby lubią deptać na torach i po za nimi...

PostNapisane: 19 czerwca 2011, 11:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
Boogie napisał(a):
Zamiast Cie dziwic opinia właściciela M5, powinieneś sie zastanowić że może coś w tym jest...
Bo tak to napisałeś jakieś banały gazetowe, dokładnie jak ktoś kto nie miał M5.

Raz ze nie rozumiem "wzięcia" silnika 555KM z X6X5, wrzuceniu go na warsztat zakładu M, a nastepnie wylegitymowania sie mocą 560KM, po zmianie dolotu, zaworów, elektroniki, wodnych coolerow i czego oni tam jeszcze nie dali..... wali od tego komedią na kilometr....

Dwa, że M5 jest ogólnie autem bezsensu w sensie koncepcji, i bazuje na zajawce.
To pierwsze M5 w którym nie widze zadnej zajawki, ani silnika z wyścigówki, ani osiągów lepszych od Ferrari, ani pierwszej V8 M, ani pierwszej V10 w powyginanym opakowaniu.
Stylistycznie też nie ma nic zajawkowego, jakis pakiet i tyle.

Zamiast sadzić puste teksty, proponuje sie zastanowić nad koncepcją tego auta.

http://www.bmw.com/com/de/newvehicles/m ... ndex2.html
Wystarczy na nią spojrzeć i wszystkie te dyrdymały, o których piszesz kompletnie tracą na znaczeniu.
Dzisiaj takie auta kupują ludzie, którzy nie muszą jarać się "zajawką" (mówię o klientach nowych M5 nie tych kilkunastoletnich z bazaru)
Te czasy juz minely kiedy ktos sie puszyl ze jego M5 E39 to pierwszy sedan <400KM. Dzisiaj byle diesel po tuningu lepiej jedzie.

Dla mnie nowe M5 to auto kompletne i nie sa to puste teksty czy gazetowe banały.
Obrazek

PostNapisane: 19 czerwca 2011, 12:59 
Forumowicz

Moje BMW: M5 & 328i
Kod silnika: S85B50 & M52B28
Hans' napisał(a):
Te czasy juz minely kiedy ktos sie puszyl ze jego M5 E39 to pierwszy sedan <400KM. Dzisiaj byle diesel po tuningu lepiej jedzie.

Kolega chcoiaz siedzial kiedys w jakims modelu M? Wystarczy wsiasc do starej M3 E36 przejechac sie kawalek i gwarantuje Ci ze nie wiem jak podkrecisz sowjego diesla to nie poczujesz tego co daja auta z M na klapie

PostNapisane: 19 czerwca 2011, 13:51 
Częsty bywalec

5erfan napisał(a):
Hans' napisał(a):

Kolega chcoiaz siedzial kiedys w jakims modelu M? Wystarczy wsiasc do starej M3 E36 przejechac sie kawalek i gwarantuje Ci ze nie wiem jak podkrecisz sowjego diesla to nie poczujesz tego co daja auta z M na klapie

Wlasnie o tym pisze.
Nie mozna skreslac nowego M5 tylko i wylacznie dlatego, ze nie ma 600KM.
Uwazam, ze 560 koni w aucie cywilnym w zupelnosci spelni swoja funkcję. Wyscig zbrojen dawno sie zakonczyl. Teraz w somochodach chodzi o cos wiecej niz tylko moc silnika. Boogie pisze o braku koncepcji dla M5 porownujac jego osiagi do Ferrari ...
M5 z zalozenia to nie jest samochod na tor. M5 to szybka i komfortowa limuzyna i tyle.
Ja tam slepo bede bronil nowego M5 bo to bedzie niesamowita maszyna i wygląda pięknie :-)

PostNapisane: 19 czerwca 2011, 14:26 

może będzie jak z e60/61, z początku :zdziwko: wtf? potem się opatrzył... i jest git :)

PostNapisane: 19 czerwca 2011, 14:29 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
5erfan napisał(a):
Hans' napisał(a):

Nie siedział i nie miał, dlatego pisze takie pierdoły gazetowe :rotfl:
Wciąż mu sie wydaje, że Mka da mu wiecej tego czegoś co poczuje, i niekoniecznie będą to konie mechanicznie hehehehe
No ja czekam na takiego diesla, bo do tej pory nie spotkałem takiego, łącznie z V12 TDI Audi.

Hans' napisał(a):
Dzisiaj takie auta kupują ludzie, którzy nie muszą jarać się "zajawką" (mówię o klientach nowych M5 nie tych kilkunastoletnich z bazaru)

Ja pierdziuuuuu naprawde to jest mega zabawne i żenujące, kiedy właściciel diesli sie wypowiada, czemu ludzie kupują M5....
Objaśniam Ci użytkowniku aut, w których tylko interesuje Cie ile palą, że zajawka ma spowodować wybuch emocji, które w sposób sprzeczny ze zdrowym rozsądkiem spowodują zakup danego auta.
Jeśli zdrowy rozsądek w przypadku M5 F10 mówi: Auto z osiągami prawie identyko jak stare M5, a Audi już w sumie długo obecne C6 RS6 ma mocy wiecej, poza tym Mercedes ma kilka wyjątkowych modeli lepiej jeżdżących, to po co kupować to M5.
Po to są zajawki żeby mimo wszystko auto kupić.
W tym modelu jakoś ich nie widze, plus żenada w definitywnym odstawaniu od konkurencji.

Hans' napisał(a):
Wyscig zbrojen dawno sie zakonczyl. Teraz w somochodach chodzi o cos wiecej niz tylko moc silnika. Boogie pisze o braku koncepcji dla M5 porownujac jego osiagi do Ferrari ...

Dla BMW to może sie i skończył heheh ale dla innych jakoś nie.
:rotfl:
to napisz nam wyścigowcom, o co innego takiego chodzi teraz w samochodach typu 55AMG czy M5 niż moc silnika ? oświeć nas !

Jak było takie BMW e34, to miało ono kilka innych silników poza 2.4td i 2.5 tds, i właśnie takie jedno miało osiągi lepsze niż flagowe Ferrari z tego samego czasu :)

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 19 czerwca 2011, 20:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
nie wiem czy jako dieslowiec jestem godzien wypowiadać się w tym temacie ;)

napiszę jedno:
E39 - 20 482
E60/61 - 20 548
F10/11 - ?? ???

proponuję za cztery lata wrócić do tego tematu i przekonać się kto miał rację a kto nie :)

PostNapisane: 19 czerwca 2011, 23:09 
Zacna persona forum

Ludzi kto miał kupić Merca to kupił, kto miał kupić Audi to kupił, a kto ma kupić BMW to kupi.
Zdecydowana większość właścicieli kupuje te auta sentymentem do marki a nie cyferkami, bo one nie maja przełożenia w rzeczywistości.
F10 M5 sprzeda się na tym samy poziomie co e60 i e39. :)

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 08:12 
Częsty bywalec

Boogie napisał(a):
5erfan napisał(a):
Wciąż mu sie wydaje, że Mka da mu wiecej tego czegoś co poczuje, i niekoniecznie będą to konie mechanicznie hehehehe

Wydaje ci sie ze jak jezdzisz 10 letnia Mka to pozjadales wszystkie rozumy i jestes najmadzejszy na tym forum ?
Jestes lepszy ? 2 takie Mki moglem kupic za swojego dizla w 2004.
Tak nie jestes jakis wyjatkowy ja tez jezdzilem roznymi Mkami - nie ma wtym niczego wielkiego, to tylko samochody.
Przestan sie puszyc na tym forum i zrozum, ze kazdy moze miec swoje zdanie na rozne tematy a to, ze jezdzisz na codzien M5
nie daje ci prawa drwic z ludzi, ktorzy uwazaja inaczej.
Na kazdym kroku podkreslasz to, ze TY masz M5 a oni nie maja - tak jestes za_jebisty, proponuje zebys zmienil nicka z Boogie na Bogiem jestem.
EOT

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 09:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Boogie napisał(a):
Raz ze nie rozumiem "wzięcia" silnika 555KM z X6X5, wrzuceniu go na warsztat zakładu M, a nastepnie wylegitymowania sie mocą 560KM, po zmianie dolotu, zaworów, elektroniki, wodnych coolerow i czego oni tam jeszcze nie dali..... wali od tego komedią na kilometr....

to nie komedia tylko ukłon w strone tunerów, wersja silnikowa z x6m pozwala na wyciagniecie np jak u g-powera 725KM i 890Nm, tak wiec mysle ze motor z M5 bedzie mial wiekszy potencjał.
i niech mi ktos powie ze 750KM i 900Nm nie bedzie dawac emocji podczas jazdy :rotfl:

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 09:21 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Power is nothing without a control 8-)
Poczekajmy, zobaczymy pierwsze testy i się okaże, co tam BMW wysmażyło.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 10:03 

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 10:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Santino napisał(a):
Boogie napisał(a):

to nie komedia tylko ukłon w strone tunerów, wersja silnikowa z x6m pozwala na wyciagniecie np jak u g-powera 725KM i 890Nm, tak wiec mysle ze motor z M5 bedzie mial wiekszy potencjał.
i niech mi ktos powie ze 750KM i 900Nm nie bedzie dawac emocji podczas jazdy :rotfl:

E60 M5 hurricane RR miało ponad 800hp więc dla G Powera to raczej nie problem. Chociaż teraz na pewno będzie taniej można podnieść moc.

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 12:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
Mi sie podoba ta M5 zewnetrznie,ale w serii powinno byc mocniejsze.Wchodzac na rynek M5 powinno skosic konkurencje osiagami,a tak teraz juz nie bedzie niestety.

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 12:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: F10 M5
Kod silnika: S63
Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie do eMek, RS-ów i AjeMGejów pakować silniki od odrzutowców i moce poniżej 1000 KM to będzie słabizna, która nie kosi konkurencji. :kwasny:

Może i nowe M5 ma mniej mocy ale ide o zakład, że na torze pokaże RS6 i AMG gdzie ich miejsce... :cwaniak:

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 13:15 

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
Gumiś napisał(a):
E60 M5 hurricane RR miało ponad 800hp

z tego co pamiętam to ten samochód "nie działał"

i chyba nie powinniśmy tu mówić jaki szał będzie po modach tylko co M5 oferuje po zjeździe z taśmy

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 13:45 
Zacna persona forum

nowe M5 F10 to kloc, ciezsze niz konkurencja z tego samego segmentu.
Bez osiagow, ktore zostawiaja w tyle oponentow. W poprzednich generacjach tak nie bylo.
Trzeba patrzec na to obiektywnie, a nie zachwycac sie nie wiem czym, a konkurencja dziala.

tu macie sonde rozczarowania nowa M5tka
http://www.m5board.com/vbulletin/f10-m5 ... 10-m5.html

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 19:15 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Hans' napisał(a):
Jestes lepszy ? 2 takie Mki moglem kupic za swojego dizla w 2004.

Co, kompleksiki ? :hyhy: :hyhy: :hyhy:
Daruj już sobie, nie byłeś i nie jesteś klientem do kupna takiego auta, nawet 25 letniego, i tyle, reszte zostaw na Onet
Pewnie że podkreślam że mam Mke akurat w tym temacie, bo przez to stać mnie na rozsądne podejście do tematu.... rozumiem gdzie tkwią przyczyny chęci posiadania takiego auta, i jak potem wyglądają realia pozakupowe.
Jak widać, inni właściciele Mek myślą podobnie
A napisał(a):
tu macie sonde rozczarowania nowa M5tka
http://www.m5board.com/vbulletin/f10-m5 ... 10-m5.html

Co ciekawe bardzo, opinie negatywne głównie przedstawiają właśnie posiadacze e60 M5 !
A napisał(a):
nowe M5 F10 to kloc, ciezsze niz konkurencja z tego samego segmentu.
Bez osiagow, ktore zostawiaja w tyle oponentow. W poprzednich generacjach tak nie bylo.
Trzeba patrzec na to obiektywnie, a nie zachwycac sie nie wiem czym, a konkurencja dziala.

Poczytaj co A pisze, i idź poklęczeć na grochu :rotfl:
Zadałem konkretne pytania, ale nie oczekuje ze odpowiesz, bo niestety.... tak, dokładnie, nie rozumiesz koncepcji M5. Finito.

Santino napisał(a):

Może masz i racje, ale po co te ceregiele... ?
Wczesniej przycik M, teraz pakiety tunerskie ? Nie można sobie w sklepie kupić jeżdżącego M5 dyktującego innym jak powinno wyglądać auto o tek koncepcji..?
Uważam, że nowe M5 proporcjonalnie, powinno mieć 630KM, i tyle.
Przy tej masie i konstrukcji napędu, tak to powinno wyglądać.

Łukasz_P napisał(a):
Może i nowe M5 ma mniej mocy ale ide o zakład, że na torze pokaże RS6 i AMG gdzie ich miejsce...

M3 to może tak stary, ale nie M5.... tak jak nie RS6, to nie auta na tor :)

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

PostNapisane: 20 czerwca 2011, 20:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
"jeśli ci nowa emka jest wolniejsza od starszej ereski z audi, to wiedz... że tam już coś się bardzo mocno burzy"

Zgadzam się z Boogie, A oraz 5erfan.

Santino - to, że Ty wiercisz w silniku to nie znaczy, że każdy chce to robić. Typ przychodzi do salonu BMW, kładzie pół bańki, kupuje M5, dostaje na auto gwarancję, ani mu w głowie spawanie pod maską, czy chiptuningi i chce objechać typa z Audi na autobahnie, koniec, nie na torze. Jak ktoś tego nie rozumie to przykro mi.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 469 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 24  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1