BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 11:21 
robertbmw napisał(a):
Cytat:
ja spisze intercyze,chyba,ze wyjde za Admina

Panowie Adminowie - to do Was, aczkolwiek jednego z Was

.......hmmmm......pytanie który

Ja niepowiem,wystarczy,ze On wie :zawstydzony: haha

A jak rozpoznac,czy facet leci na kase czy tez nie?Bo u kobiety mozna wyczuc.. A u faceta??Jak?Ze nie ma ambicji na nic?

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 12:01 
Specjalista

Cytuj:
Ja niepowiem,wystarczy,ze On wie

Dla mnie może to pozostać tajemnicą :] aż taki wcipski nie jestem :oczami:

który to...... a kto to :rotfl:

Cytuj:
A jak rozpoznac,czy facet leci na kase czy tez nie

A to trudne pytanie i ciężko mi odpowiedzieć, bo jestem facetem - mam taką nadzieję :rotfl:

Ogólnie jednak szerokim łukiem omijaj "wygodnych", czyli takich, którym to się nic nie chce. Mają wiele pomysłów, ale żaden z nich nie wypala. Szukają sposobu jakby tu się szybko dorobić, bo im samym pracować się niechce.
Nie da się przecież zwykłą pracą dorobić pewnego znaczącego majątku.
Samoutrzymanie jest godne więc zwrócenia uwagi. Oczywiście na samoutrzymanie można zarabiać w różny sposób, fizycznie i umysłowo, bo nie każdy przecież ma smykałkę do zajęć fizycznych tzw. lewe ręce, o której to grupie ludzi raczyła wspomnieć agrafga, ale nadrabiają tę wadę swoim wdziękiem, "gadulstwem", tworząc grono przyjaciół wyręczających ich w zajęciach fizycznych.
Jednym słowem "lenistwo" i brak pewnego zajęcia na samoutrzymanie się, to pewien rozpoznawalny sympton na kogoś, kto leci na kasę.
;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 12:24 
Uzależniony od forum :)

Czytałem gdzieś kiedyś że 60% rozwodów, o które wynosi kobieta wynika z tego że mąż stracił pracę. Ciężkie ale prawdziwe.

Myślę że należy widzieć małą różnicę: Panna leci na kasą, a Panna nie ma ochoty się spotkać z niezaradnym facetem, który nie pracuje, lub pracuje a mamo-daju lub tato-daju. Bo jaka to przyszłość? Ale to w kwestii poważnych związków... :wstyd:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 16:48 
robertbmw napisał(a):
Cytuj:
Ja niepowiem,wystarczy,ze On wie

Dla mnie może to pozostać tajemnicą :] aż taki wcipski nie jestem :oczami:

który to...... a kto to :rotfl:

Cytuj:
A jak rozpoznac,czy facet leci na kase czy tez nie

A to trudne pytanie i ciężko mi odpowiedzieć, bo jestem facetem - mam taką nadzieję :rotfl:

Ogólnie jednak szerokim łukiem omijaj "wygodnych", czyli takich, którym to się nic nie chce. Mają wiele pomysłów, ale żaden z nich nie wypala. Szukają sposobu jakby tu się szybko dorobić, bo im samym pracować się niechce.
Nie da się przecież zwykłą pracą dorobić pewnego znaczącego majątku.
Samoutrzymanie jest godne więc zwrócenia uwagi. Oczywiście na samoutrzymanie można zarabiać w różny sposób, fizycznie i umysłowo, bo nie każdy przecież ma smykałkę do zajęć fizycznych tzw. lewe ręce, o której to grupie ludzi raczyła wspomnieć agrafga, ale nadrabiają tę wadę swoim wdziękiem, "gadulstwem", tworząc grono przyjaciół wyręczających ich w zajęciach fizycznych.
Jednym słowem "lenistwo" i brak pewnego zajęcia na samoutrzymanie się, to pewien rozpoznawalny sympton na kogoś, kto leci na kasę.

;)

Dziekuje Robert :) Czyli do cech faceta na och i ach mozemy dodac-PRACOWITY :)
Kocie,zawod 'Syn',lub 'Corka'-jak u mnie, tez kiedys sie konczy.Niestety :( Jedni maja ambicje zarabiac kase,inni ambicje znalezc bogata polowke. Kocie,a te rozwody.... To maz straci prace i juz koniec swiata?Nie rozumeim takich kobiet,a ich praca gdzie?Swiat jest dziwny.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 17:02 
Uzależniony od forum :)

No dziwny, dziwny...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 17:24 
Specjalista

Cytuj:
Czyli do cech faceta na och i ach mozemy dodac-PRACOWITY

Może nie PRACOWITY, ale wystarczy pracowity, bo przecież trochę czasu dla własnego życia także musi poświęcić
:rotfl:
Na och i ach więc może nie, ale wystarczy że będzie sobie zdawał sprawę z tego, że "bez pracy nie ma kołaczy" :D
No chyba, że Panna zamierza sama utrzymywać chłopa przy hmhm d... :rotfl:
I tak zastanawiam się teraz nad faktem tych rozwodów, dlaczego tak jest???
Dla starszych związków potrafię to zrozumieć - znalezienie pracy przez starszego mężczyznę z niewielkimi kwalifikacjami na rynku polskim nie jest łatwe. Wychodzenie z założenia że dla 600-700 zł miesięcznie nie warto pracować, tylko obijać się po kątach lub i nawet popadać w skrajności jakim jest podwórkowy alkoholizm, także może być argumentem.
Więc lepiej jest na początku istnienia związku docenić tę cechę niżeli później składać pozwy rozwodowe. Czasem może się to odbijać negatywnie na młodych małżeństwach lub jeszcze związkach przedmałżeńskich, ale facet w swojej naturze powinień mieć ambicje i odpowiedzialność za zaspokajanie dóbr materialnych i finansowych - wynika to z pewnej wielowiekowej tradycji

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 17:26 
MadziaWU napisał(a):
inni ambicje znalezc bogata polowke

:hyhy: :hyhy: :hyhy: :D
Dobrze by było :D

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 18:27 
DAREX napisał(a):
MadziaWU napisał(a):
inni ambicje znalezc bogata polowke

:hyhy: :hyhy: :hyhy: :D
Dobrze by było :D

Robercie,i tutaj mamy typowy przyklad ktory opisales!hahaha ;) ;)
Mysle,ze kazda ze stron powinna pracowac,miec rowne prawa.Czemu mezczyzni czesto sie wsciekaja jak kobieta zarabia wiecej?? Mnie to smieszy :P

Tytuł:
PostNapisane: 8 lipca 2007, 20:12 
Specjalista

Jedni chcieliby znaleźć bogatą połówkę inni wściekają się gdy kobieta zarabia więcej

Zauważ sprzeczność pomiędzy tymi grupami osób.
Ja nieczułbym się swojo, gdybym miał być uzależniony finansowo od drugiej połówki. Gdyby nadarzyła się sytuacja, że doszłoby do rozwodu okazałoby się że jestem gołodupcem :przestraszony: i nie mam nic. Tak samo ma prawo myśleć kobieta. Dlatego nie mam nic przeciwko temu, że kobieta pracuje, ba, nawet cieszyłoby mnie to bardzo z racji tego, że siedząc w domu z nudów mogłoby się jej źle udzielać. Praca jest jakimś wypełnieniem czasu nie tylko kwestią zarabiania. A w przypadku gdy jedno z dwojga nagle pracę utraci, to nie ma obaw, że zostanie zachwiania kwestia utrzymania rodziny. Zresztą im więcej można uzbierać we wspólnej puli, tym bardziej można realizować plany życiowe i rodzinne.
Cytuj:
Czemu mezczyzni czesto sie wsciekaja jak kobieta zarabia wiecej

Jest to poprostu pewne ugodzenie męskiej dumy, na której to ciąży obowiązek utrzymania rodziny. Ale jest to pewna skrajność oparta na tradycji, która powoli ulega drobnym przemianom. Zresztą przyczynia się również do tego sytuacja zarobkowa w Polsce. Nieproporcjonalne zarobki w stosunku do wykonywanego zawodu i fachu jakiego się kształciło przez kilka lat to nieporozumienie i paranoja. Powoli jednak ta wściekłość zanika a rodzi się krytystyczne stwierdzenie tego faktu z ogromną dozą śmiechu na twarzy i kręceniem głową :rotfl:
Liczyć się powinno wspólne dobro rodzinne, a to kto, ile, na jakim stanowisku nie powinno tu już mieć znaczenia.

Jako, że temat dotyczy ogólnej oceny cech u facetów a ja rozpisałem się aż tak na temat tylko jednej z nich informuję, że już niebędę poruszał zagadnienia pracowitości u facetów :D lub lenistwa :D
Poruszcie inne zagadnienia :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 08:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
Doczytajcie do końca mój wywód: :-)

Fakt, zaradność u mężczyzny przy zarabianu pieniędzy jest wskazana. Nie raz nie dwa sugerowałam mojemu ex żeby liczył się z tym, że kiedyś ja będę więcej zarabiać od niego więc niech mi nie robi wyrzutów że utrzymuje nie tylko syna ale i mnie (o to miał najwięcej uwag, choć ja wiele od życia nie potrzebuję, ażycie nauczyło mnie oszczędzania nawet na potrzebach pierwszego sortu, nie raz zdarzyło się, że jadłam dwa tygodnie zupki chińskie raz dziennie bo musiałam najpierw kupić leki synkowi i mleko). Tak się składa że moje sugestie się sprawdziły, i jak wywalalam go z mieszkania to szydził ze mnie, że bez jego pieniędzy nie dam sobie rady. Teraz to ja zarabiam trochę więcej a on....ma komornika na głowie i musi zapłacic za chwilę 50.000 zł jednorazowo bo zalega od kilku miesięcy ze spłatą kredytu (o alimentach i notorycznym spóżnianiu się z ich zapłatą nie wspomnę). Więc mierzyć siły na zamiary, a cudowną cechą jest kiedy dwoje ludzi nie ma pieniędzy a szukają po kieszeniach wszystkich drobnych żeby kupić choć jedna bułkę i zjeść ją razem.......... to też przeżyłam....całkiem niedawno. To buduje mocną więź z Partnerem.

Więc Drodzy Panowie. Nie sztuką jest szukać pracy, zarabiać, ale dobrać się tak, żeby brak pieniędzy nie był dla Was obojga przeszkodą ale nauką na umacnianie się.

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 08:32 
Przyjaciel forum

..coś nie ten tego?:-)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 10:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i, było kilka
Kod silnika: M54B30
MAdzia...

nie ma kobiet:

- ładnych(hmm zadbanych)
- inteligentnych
- zamoznych
- nie patrzących na urode faceta, tylko na jego "wnętrze"
- bezinteresownych
- liżących motoryzacyjne watki
- wędkujących
- spełniających wszelkie oczekiwania w łóżku

Krótko: WYMARZONYCH, CUDOWNYCH itd.

Madziu, nie wierze że taką kobieta jesteś, bo takie nie istnieją, pare lat już żyję na tym świecie, mam trochę znajomych, mam rodzinę rozsianą po świecie i ani murzynka, ani skośnooka, ani hinduska, ani nasza pospolita najlepsza taka nie jest i nigdy nie będzie.

Agrafka: Ty tez taka nie jesteś i nigdy nie będziesz, nie ma takich kobiet jak Wy siebie tutaj opisujecie bo nie ma ludzi idealnych, ja nim nie jestem jak i żaden na forum.

Po części każda kobieta leci na kase, dupcie, prezencje czy auto, a nawet na rodziców(widząc jak żyja i szybko to kalkulując) . Podobnie jest z facetami, bo nie wierze, że ktos kto miałby wybór pomiędzy Agrafka bez kasy a Agrafką z kasą wybrałby bez kasy :cwaniak: .

pozdrawiam :)

http://www.ASO-BMW.pl[/b]
https://www.facebook.com/ASOBMW/

Sprzedam:
BMW X3 Sport Pakiet

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 10:35 
Przyjaciel forum

Wyboru juz ktos dokonał więc wyboru już nie ma...... :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 10:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Jeztom napisał(a):
nie ma kobiet:
- ładnych(hmm zadbanych)
- inteligentnych
- zamoznych
- nie patrzących na urode faceta, tylko na jego "wnętrze"
- bezinteresownych
- liżących motoryzacyjne watki
- wędkujących
- spełniających wszelkie oczekiwania w łóżku

Krótko: WYMARZONYCH, CUDOWNYCH itd.

a mężczyźni według ciebie są idealni?
każdy ma swój wzorzec, według którego próbuje dobrać partnera... jeżeli partner spełnia 97% procent oczekiwań to raczej się go nie zostawia... chociaż niektórzy w idealnych wydawałoby się związkach zdradzają - czemu? bo było za idealnie... :zdziwko:
jeżeli jest jakiś tam temat na forum, w którym każdy ma opisać swojego wymarzonego partnera, to jak najbardziej może to zrobić, tylko, że jego rzeczywisty partner może spełniać tych warunków 1/4... wszystko jest kwestia dogadania się bądź jak gdzieś napisał Kot - dobrej bajery :hyhy:

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 10:52 
Przyjaciel forum

Dzikus.....czy tylko jeden emot u Ciebie działa? :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 10:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
.... bo wy jesteście tacy jak nie trzeba :rotfl:

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 11:13 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B18
Dzikus, takiego nie ma :hyhy:

Często sie idzie na pewne kompromisy - To mi w nim pasuje, a to nie.. może sie zmieni :niepewny: A nie zawsze sie zmienia :]

* To w obie strony działa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 11:28 
KF

Moje BMW: E60 w Mpaku
Kod silnika: VIN Diesel
Garaż: Admina
nie ma ideałów, ale czasem trzeba umieć się dostosować, ja osobiście np. czytam LOGO, chodzę na żużel, oglądam piłkę nożną popijając piwo albo drinusia (z parasolką ;)), uwielbiam łowić ryby i robię dużo "męskich" rzeczy żeby być w miarę na bieżąco w męskim świecie.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 11:36 
KF

Moje BMW: E60 w Mpaku
Kod silnika: VIN Diesel
Garaż: Admina
Dzikus napisał(a):
Ola BMW napisał(a):
czytam LOGO

...a ja "bravo girl" i tez duzo wiem o kobietach ;) :rotfl:

jak bravo girl, to cyba o dziewczynkach z podstawówki a nie o kobietach hihi ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lipca 2007, 11:46 
Dzikus popieram Cię, takie pisanie tutaj jest nic nie warte, bo życie i tak wszystko zweryfikuje.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1