BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 00:17 
wiecie co... ja miałem taką sytuację, że wygrałem licytację o gałke skórzaną od ///M i facet odrzucił po zakonczeniu kwitując: "zniszczenie przedmiotu". no fakt, kawał **********, bo później ją znow wystawił, nie pamiętam, czy pisałem maila do allegro czy nie, w kazdym razie sprawy w sądzie... bez przesady.
ale jak widać, niektórzy ludzie... no comment

tak przy okazji... rozbawiło mnie do łez to "właściciel VW w TDi" :rotfl: :rotfl: :rotfl: skądś to znam!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 09:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kod silnika: M40B18
Labrador napisał(a):
po drugie jeśli podbijam z innych kont to zaczyna sie to robić powoli ,z rożnych kont i od najniższej ceny stopniowo dzwigając ją aby podgrzać atmosferę licytacji na końcu tak gdzieś na dzień ,dwa przed końcem aukcji ktoś ze znajomych wbija cenę która cię satysfakcjonuje w twoim przypadku 200 zł ( nie ma znaczenia czy masz net w tym dniu w którym sie kończy aukcja ,cenę która sie zadawala wbija twój znajomy na dwa dni wcześniej ,nie trzeba czekać z tym to samego końca czy ostatniej minuty aukcji ) i jeśli nikt by tego znajomego nie przebił to straciłbyś jedynie tyle co prowizja czyli 8 zł od tej kwoty.

Pamiętając aby nie logować się z kilku kont na jednym kompie! ;)
Oni są cwani i po IP dojdą - naruszenie regulaminu i konta zawieszenie gotowe :rotfl: (5 kont nam poleciało w ciągu jednego dnia :wstyd: )

I jeszcze jedno :hyhy:
Jeśli znajomy wygrywa - bo nikt nie przebił jego oferty, a za mniejsze pieniądze nie chcieliśmy oddać, nie warto występować o zwrot prowizji. Jeśli doszukają sie, że coś takiego miało miejsce nie raz, a więcej - zawieszą konto :wstyd:

misssiaq6, myślę że najmniej stratny będziesz jak sie z nim dogadasz i za te 100zł głośnik oddasz :kwasny:

PS. Z mojego konta 2 razy kolega ustrzelił motor wystawiony KUP TERAZ za 1zł Gdyby nie to ze konto jest na siostrę spokojnie motor można było za tyle otrzymać. Rzecz w tym ze trzeba by sprawę zakładać, a siostry po sądach ciągać nie chciałem :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 09:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
misssiaq6 :mad: Chlopie, wystawiles aukcje to ponies jej konsekwencje :!: , jak mnie wkurzaja tacy jak Ty na allegro, robisz tylko zamęt i nic wiecej :mur: . Oddaj mu ten głośnik za cene za jaką uczciwie wylicytował :!: . Allegro to nie piaskownica dla dzieci - jak tego nie rozumiesz to skasuj konto na allegro :wsciekly: . Gość ma pełne prawo podać Cię do sądu - przegrasz i zwrócisz wszelkie koszta i to stosunkowo wysokie do ceny głośnika, ja bym Ci nie dopuścił.
Widze, żę honor, rzetelność i uczciwość to u Ciebie chyba mało znane wartości. :dobani:

Obrazek

Ostatnio edytowano 10 lipca 2007, 11:33 przez Enigmate, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 10:03 
Uzależniony od forum :)

EniGmatiC napisał(a):
misssiaq6 :mad: Chlopie, wystawiles aukcje to ponies jej konsekwencje :!: , jak mnie wkurzaja tacy jak Ty na allegro, robisz tylko zamęt i nic wiecej :mur: . Oddaj mu ten głośnik za cene za jaką uczciwie wylicytował :!: . Allegro to nie piaskownica dla dzieci - jak tego nie rozumiesz to skasuj konto na allegro :wsciekly: . Gość ma pełne prawo podać Cię do sądu - przegrasz i zwrócisz wszelkie koszta i to stosunkowo wysokie do ceny głośnika, ja bym Ci nie dopuścił.
Widze, żę honor, rzetelność i uczciwość to u Ciebie chyba mało znane wartości. :dobani:

Przykre ale prawdziwe :(

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 10:09 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
KotSylwester napisał(a):
Przykre ale prawdziwe

Ja z tym spotykam się na codzień, bo część mojego dochodu to allegro i niestety musze się użerać z takimi "kontrahentami". :dobani:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 11:16 
Częsty bywalec

Tak jak mówili poprzednicy. Jeśli wygrał aukcję to automatycznie zawarł z Tobą umowę kupna-sprzedaży. Rozumiem, że można popełnić błąd wystawiając bez ceny minimalnej ale teraz zostaje Ci albo dogadanie się z kupującym albo sprzedaż za wylicytowaną cenę. Co do przerywania aukcji pod pretekstem "zniszczenia" , "zgubienia" ;) itp. to przychodzi mi tylko jedno stwierdzenie.... do piaskownicy

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 11:46 
Zacna persona forum

dziękuje za miłe słowa i piaskownice. to moja pierwsza taka sytuacja. na allegro już trochę sprzedałem i kupiłem i nigdy nie było najmniejszego problemu. a allegro nie traktuje jak zabawy.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 11:50 
Zacna persona forum

misssiaq6, to jest publiczne forum wiec piszac ten temat bylo oczywiste ze wiekszosc bedzie przeciwko tobie...
chciales pomocy piszac ten temat ale szczerze powiedziawszy nie wiem co od nas oczekujesz... mamy ci pomoc w "przekrecie"?? no bynjamniej ja to tak nazywam... Ja uwazam ze kupujacy ktory straszy cie sadem ma 100% racji

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 12:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e34, e36
...a ja widzę, że rozwiązanie problemu już tu jest widoczne...wystarczy dokładnie poczytać:-)

Temu co pisze, a nie ma dowodów - papier przyjął wszystko - reszta wkrótce.
Prawda jest jak d... każdy ma swoją....[/color]

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 13:02 
Ten koleś proponuje Ci dwa razy większą kwotę niż wylicytował, a Ty się jeszcze czepiasz, że skrzynki nie chce? To wyrzuć ją do kosza i po problemie. Za błędy się płaci.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 13:15 
Zacna persona forum

Moje BMW: brak
Garaż: było V8
Skrzynke też można sprzedać przecież.

Tytuł:
PostNapisane: 10 lipca 2007, 14:17 
No właśnie, więc nie wiem w czym misssiaq6 widzi problem.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2007, 15:31 
Forumowicz

jesli cos wystawiam na allegro to pilnuje aukcji ... baa ja zawsze wystawiam od 1 zl i to bez ceny minimalnej i jakos zawsze dostane tyle ile chce :) zdarza sie czasami ze trzeba przebic drugim kontem lub wycofac aukcje ale bywa to bardzo rzadko :) ... mowiac krotka jesli chciales sprzedac glosnik bez rzadnych licytacji drugim kontem trzeba bylo ustawic cene minimalna ;) lub wycofac aukcje xD :) jesli nie miales dostepu do neta trzeba bylo poprosic jakiegos kumpla zeby to zrobil :) ... moze poprostu nie potrawisz handlowac na allegro :> :cisza: ?

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2007, 16:30 
Ja mam opcje 'kup teraz' . Mnie raz 'wydymali',ze tak powiem ;) na ksiazke o Oplach-jak naprawiac itp wyslalam 50zl a po ksiazce ni sladu :kwasny: A ostatnio na soczewkach tak pojechalam. Czy ja tez nie umiem handlowac na allegro? :rotfl:
Chyba tak. haha

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2007, 16:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
MadziaWU napisał(a):
Mnie raz 'wydymali',ze tak powiem

Mocne słowa... :hyhy:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2007, 22:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
ojej, Madziu jak to przeszłaś :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2007, 22:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M62B35
A ciekawe jak by sie taka aukcja skonczyła jak na finiszu była by złotówa :D

http://moto.allegro.pl/item213944816_bm ... olsce.html

http://moto.allegro.pl/item210862446_so ... w_pl_.html -głosowac bo do konca kilka min a cena nadal 1PLN :P

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, 07:09 
Forumowicz

ponoć człowiek uczy się na błędach ;)

1.kupujący i tak ma gest bo daje Ci podwójną stawkę :zdziwko:
2.dostarcz mu głośnik za tą 100
3.skrzynkę opchnij
4.nie wkurzaj go bo i tak wygra,a koszta sądowe,które poniesiesz bardziej zabolą niż obecne

5.i niech towar zgadza sięz opisem :]

6.a tych co im się wystawiane przedmioty ulegają uszkodzeniu nagle przed końcem aukcji ... :cenzura:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1