BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 22:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2007, 18:02 
Pierwsze kroki

Wielkie DZIEKUJE za pomoc - dziala idealnie - troszke sie wk............ jedna rzecza bo jak kupilem sobie auto podjechalem do elektryka ktory podobno jest specem i powiedzial ze wszystko jest popalone i skasowal mnie za sprawdzenie 50 zl. i pozniej 600 zl za zalozenie alarmu a tu czlowiek caly czas mial wszystko oryginalnie w kluczyku z pelym alarmem tylko trzeba bylo tylko kluczyk zaprogramowac - brawa i oklaski dla niektorych elektronikow - dzisiaj podjechalem specjalnie do goscia i mu specjalnie pokazalem jego ekspertyze to wybaluszyl oczy i mowil ze niemozliwe - sadze ze nic nie zrobil bo po prostu sie na tym nie znal - brawa dla mojego idioty elektronika i dziekuje koledze za podpowiedz zyczac wesolych swiat.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2007, 20:24 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B25
BMW nie dla "mechaników" idiotów :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

------------------------

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2008, 17:44 
Pierwsze kroki

Dopiszę się do tego tematu. W jednym z postów wyczytałem że odbiornik pilota jest w lusterku wstecznym (Chodzi mi o E39 z 2001 po FL Tourning). Czy to prawda ? Pytam, bo nie moge poradzić sobie z kluczykiem który mam, nie działa zdalnie zamykanie ani otwieranie, tylko ręczne przez wlożenie kluczyka do zamka. Jak sprawdzić czy kluczyka nie jest uszkodzony, czy powinna jakas dioda w nim migać podczas naciskania któregoś z trzech przycisków, baterii tam nie ma, ładuje sie indukcyjnie ze stacyjki (mam taka nadzieję że się ładuje). Chyba że w stacyjce nie ma tego modułu do ładowania :( Poradźcie jak to sprawdzić.

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2008, 17:53 
Specjalista

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=22461 :P
Obrazek

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2008, 19:51 
Pierwsze kroki

Robiłem według opisów, nic nie pomagało, temu zadałem pytanie, ale jednak wczoraj udało się, przyczyną było to, że jak naciskałem przycisk BMW to równocześnie naciskał się przycisk od otwierania bagaznika, ten środkowy bardzo cięzko chodzi. Ale ważne że teraz działa.

DZIĘKI !!!

Tytuł:
PostNapisane: 10 września 2008, 17:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52B28
Zadzialalo po kilku probach naa drugim kluczyku ale dlatego ze nie zamknalem drzwi. Jak sprawdzic czy beta ma alarm nie rozgrzebujac srodka ?

Tytuł:
PostNapisane: 9 listopada 2008, 14:50 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39 2.2l 2002r
witam mam problem kluczyk mi padl nie moge otwierac ani zamykac pilotem :zalamany: wiem ze laduje sie go w stacyjce pytanie jak?

Tytuł:
PostNapisane: 29 listopada 2008, 15:06 
Pierwsze kroki

zebek54 napisał(a):
witam mam problem kluczyk mi padl nie moge otwierac ani zamykac pilotem :zalamany: wiem ze laduje sie go w stacyjce pytanie jak?

Modele przed liftem mialy w kluczyku baterie (tak jak moja) a po lifcie akumulatorek.
Z tego co wyczytalem na forum to laduje sie automatycznie po wlozeniu do stacyjki.

A ja mam taki sam przypadek jak Kucharz - jeden kluczyk dziala OK,ale drugim moge jedynie otworzyc auto,przy probie zamkniecia brak reakcji.
Jesli zamkne przez przekrecenie klucza w drzwiach i nacisne przycisk zamykania na kluczykku to zapala sie jedynie swiatlo wewnatrz.

PROBA ZAKODOWANIA OD NOWA KLUCZYKOW NIC NIE ZMIENILA.

Tytuł: Re: [E39] Problem z pilotem-kluczykiem
PostNapisane: 24 listopada 2009, 17:24 
Forumowicz

ale kotlecik :D mmmniam :P programowanie kluczyka działa również w e36 :) (dziwna rzecz spadł mi dzisiaj w kałużę pilocik i przestał zatrybiać :mur: ) dzięki reserved za pomocną instrukcję :) :piwo:

PostNapisane: 9 grudnia 2009, 20:52 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 528
Witam.Ja z kolei mam chyba jakiś kolejny dziwny przypadek.Wygląda to tak ze centralny z kluczyka dziala ok,zamyka aktywuje alarm lampy mrugną i po przytrzymaniu szyby się domykają.Ale z pilota nie mam żadnej reakcji.Pilot działa świeci dioda bateria jest nowa.A co najdziwniejsze podczas programowania kluczyka dioda w kluczyku mruga mi nie 3 a 10 razy.Nie mam już pojęcia co to może oznaczać. :zly:

PostNapisane: 22 marca 2010, 22:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46Coupe E63Coupe
Kod silnika: M54B30 M57D30TU
witajcie

mam problem w moim e46 coupe rok 2001 czerwiec

chodzi o otwieranie i zamykanie szyb z kluczyka z zewnatrz pojazdu.

pop przytrzymaniu przycisku otwierania wszystjkie szyby mi sie otwieraja. czyli przednie oraz trojkaty z tylu.

po przycisnieciu i przytrzymaniu logo BMW szyby sie zamykaja ale tylko przednie,trojkaty z tylu pozostaja otwarte.

jaka to przyczyna???

dzieki za odp

Silver Queen
White Lady

"No Replacement for Displacement... "

PostNapisane: 23 lutego 2011, 19:35 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B20
Koledzy potrzebuje pomocy. Chodzi o to że w mojej e39 nie mam centralnego z pilota. Dowiedziałem się że podobno w każdej wbudowany jest odbiornik i wystarczy tylko zaprogramować pilota. Załatwiłem więc pilota ale programowanie nie daję żadnych efektów. Procedurę wykonywałem zgodnie z instrukcjami. Po wciśnięciu 3x zamykania dioda na pilocie zaczyna migać i nic więcej się nie dzieje. Załatwiłem więc moduł i po podłączeniu go do samochodu nie ma żadnej zmiany. Zastanawiam się czy nie potrzeba czegoś jeszcze! Czy nie ma jeszcze jakiegoś dodatkowego odbiornika?

Obrazek

Tytuł: Re:
PostNapisane: 5 marca 2011, 20:38 
Uzależniony od forum :)

reserved napisał(a):
Kucharz napisał(a):
Czym jest moduł komfortu?
Jak zaprogramować od nowa kluczyk?

modul komfortu jest odpowiedzialny za sterowanie centralnym zamkiem, wewnetrznym oswietleniem, el. szybami itd...
programowanie klucza chyba dla wszystkich modeli jest identyczne.

mam gdzies opis po angielsku ale w skrocie wyglada to tak:

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi
2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem
3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania
4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.
5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4).

Powtarzac do skutku na pewno sie uda tylko pamietajcie ze przy kolejnym kluczyku nie wkladac go juz do stacyjki tylko szybko powtorzyc sekwencje z przyciskami w pilocie.(ja tez robilem ten blad z kolejnym kluczykiem)

Opis zaczerpniety z innego forum, autor "grodzish".

dzięki, to naprawdę działa :ok:

PostNapisane: 6 marca 2011, 15:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330CiA Cabrio
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=91115
miałem tak samo w E46 323Ci, problem tkwił w module komfortu... Programowanie połączenia kluczyka z alarmem nic nie dawało...

W tej sytuacji miałem dwie opcje do wyboru:
1) wymiana modułu komfort i konfigurowanie tego wszystkiego na nowo (koszt około 300 zł za używany moduł + wymiana modułu + około 700 zł za programowanie w BMW wszystkiego... no chyba że zadziała bez programowania i wystarczy włożyć kluczyk do stacyjki i go sparować z komfortem)
2) podpięcie opcji takich jak miałem pod kluczykiem do alarmu nieseryjnego (koszt 50-80 zł + ewentualny koszt alarmu dodatkowego)

Efekt był taki że wszystkie funkcje z kluczyka miałem przeniesione na alarm: tam nie miałem elektrycznie składanych lusterek, więc praktycznie wszystko było tak samo jak w normalnym kluczyku, z tym że musiałem nosić dodatkowy breloczek od alarmu i funkcje z kluczyka były wyłączone (nie było np podświetlania wnętrza)

Jest to na pewno oszczędność pieniędzy, ogólnie moim zdaniem było ok, bo otwierało auto, zamykało auto i domykało szyby bez problemu ;)

...taka opcja jest gorsza w przypadku składanych lusterek, czy też cabrio - ja np nie zawsze zamykam w aucie dach jak np zamykam je, ale jestem w okolicy, albo nie zawsze składam lusterka zostawiając go na parkingu (gdzieniegdzie może to kogoś pokusić o kradzież wkładów, jako że wywijają się do góry :D )

ja proponuję zaopatrzyć się w dodatkowy alarm i przekazać na niego funkcje ze zwykłego kluczyka

Tytuł: Re:
PostNapisane: 6 marca 2011, 16:12 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i, F30 320i
Kod silnika: M43TU, N26
Kucharz napisał(a):
ale gdyby bateria była zła to też by nie otwierało to raz
a po drugie czy zapalałoby światełko, chyba sygnał zamknięcia jest ten sam bez względu na to czy auto jest otwarte czy nie

Miałem ten sam problem. Po wymianie baterii zamyka normalnie.

PostNapisane: 19 lutego 2012, 23:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N104D4
Mam podobny problem,o tuż nie działa zdalne sterownie centralnym zamkiem, ale manualnie zamka sie ok, przycisk blokowania drzwi ten przy awaryjnych także nie działa i nie zapala się światło we wnątrz pojazdu. Sprawdziłem juz chyba wszystko tj. bezpieczniki, reset sterownika, wgrałem NCSem czysty plik man do modułu i dupa. Pomocy!!!!!!!!!!!!

PostNapisane: 20 lutego 2012, 01:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 330CiA Cabrio
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=91115
atmc2511 napisał(a):
wgrałem NCSem czysty plik man do modułu i dupa

jaki moduł edytowałeś, na pewno GM5?

wklej swój zapis z FSW_PSW.TRC, po zczytaniu modułu GM5 to zobaczymy jaki konfig jest ;)

PostNapisane: 18 maja 2016, 06:55 
Poszukaj zanim zapytasz

Kod silnika: m51d25
witam panowie ratunku już nie wiem co mogę zrobić przy programowaniu pilota z instrukcji znalezionych na forum dalej nie mogę go zaprogramować e39 otwieranie i zamykanie z kluczyka działa z środkowej konsoli też czekam 30 min po otwarciu z kluczyka drzwi zaczynam programować dioda miga i dalej nic zero reakcji jakieś rady? pozdrawiam

PostNapisane: 24 maja 2016, 11:50 
Poszukaj zanim zapytasz

Kod silnika: m51d25
Byczus, witam pomożesz bo nie mogę sie doczekać jakiej kolwiek informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1