BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 13:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wesele... śliski temat...
PostNapisane: 18 grudnia 2010, 15:10 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Może i wesele to cash drainer, ale robiąc je z głową, można mieć wszystko tak jak tradycyjnie powinno być, bez wielkiego spięcia, a nie cześć-cześć i do domu. No ale jak kto tam lubi, może ja jakiś staroświecki jestem.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 15:14 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Większość to wyżerka, nejebka i taka weekendowa "atrakcja".

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 15:17 

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Kolega był na weselu, gdzie pewna rodzina od strony panny młodej (chyba) przyjechała z synem i miała pokój w hotelu obok sali. No i jak rodzicie się bawili to synek wynosił do pokoju jedzenie, owoce, alkohol itp. Dopiero pod koniec ludzie się zorientowali co się dzieje :rotfl: Ludzie to wstydu nie mają.

To ja chyba też staroświecki jestem, bo jednak wesele ma dla mnie znaczenie i to duże. Ale wiadomo - rodziny się nie wybiera i tak jak Bobby napisał sporo osób przyjedzie po to żeby się najeść i schlać do upadłego..

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 15:37 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Bilans wydatkow i prezentow i tak wychodzi na plus wiec nie ma co narzekac.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 15:44 

KaroleK napisał(a):
Kolega był na weselu, gdzie pewna rodzina od strony panny młodej (chyba) przyjechała z synem i miała pokój w hotelu obok sali. No i jak rodzicie się bawili to synek wynosił do pokoju jedzenie, owoce, alkohol itp. Dopiero pod koniec ludzie się zorientowali co się dzieje :rotfl: Ludzie to wstydu nie mają.

To ja chyba też staroświecki jestem, bo jednak wesele ma dla mnie znaczenie i to duże. Ale wiadomo - rodziny się nie wybiera i tak jak Bobby napisał sporo osób przyjedzie po to żeby się najeść i schlać do upadłego..

Jak się zaprasza na wesele trzecią wodę po kisielu i ciotki, wujków których się widziało raz w życiu to się ma potem takie akcje.

Tomek napisał(a):

Jakim cudem ? Są ludzie którzy dają puste koperty :wstyd: Jak się zrobi wesele przy ogórku, wódce w remizie to pewnie się wyjdzie na plus.

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 16:02 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nie wiem jak tam zwyczaje w warszawce ale wsrod moich znajomych kazdy wychodzil na plus. A byly to i imprezy w studenckich karczmach i 3 dniowe bale na 250 osob z noclegiem w hotelu, rejsem po jeziorach itd.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 16:13 

Tomek napisał(a):
Nie wiem jak tam zwyczaje w warszawce ale wsrod moich znajomych kazdy wychodzil na plus. A byly to i imprezy w studenckich karczmach i 3 dniowe bale na 250 osob z noclegiem w hotelu, rejsem po jeziorach itd.

A co do tego zwyczaje mają ?

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 16:15 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Nie wiem, o jakichś ekstremach piszecie, puste koperty, nażarcie, nachlanie.
Ludzi którzy jadą się nażreć nachlać do upadłego, a nie do Was na wesele, uczcić wyjątkowy dzień, są bucami nie umiejącymi się zachować, to się po prostu nie zaprasza na wesele.

A kto kim jest, to wiadomo, bo nie robi się imprezy dla nowo, przypadkowo poznanych osób, tylko są to w większości znana rodzina i dobrze znani znajomi.

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 16:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 08&start=0
Mi wyszło na plus, ale tylko z tego względu że od rodziców dostaliśmy "grube koperty". Pustych kopert nie było, a uzbierana (nie licząc tej od rodziców) kasa starczyła by na około 3/4 pokrycia kosztów. I uważam że to dobry wynik.

greenevil napisał(a):
DanyU napisał(a):
greenevil, zależy co dla kogo jest ważniejsze, względy finansowe czy uczucie ;)

A co ma, ze ja tak powiem , piernik do wiatraka?
Slub, obiadek dla ciociobabc i papa.
Wieczor po slubie spedzony z mezem (nawet jesli teraz juz bylym) - bezcenny :ok:

No właśnie mi zależało na tym aby w tym ważnym dla mnie dniu, była ze mną najbliższa rodzina i znajomi, a że dużą mam rodzinę to wyszło spore wesele. Ale kto co lubi, jedni robią wesele 3dniowe, inni kolację i do domu, wolny kraj :P
Ja tam nie żałuję swojego wesela, ani kasy wydanej na nie. Nie było dziwnych akcji, wszyscy kulturalnie bawili się do końca, nie było odstępstw od normy i nikt nie kradł mandarynek ze stołu :rotfl:

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 16:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Przypominam, że akcja dotyczy kosztów i organizacji wesela, a nie czy ktos się uchla i zrobi burdę ;)

edit:
*Ile gości - 80-100 - 210 pln z poprawinami (bogate menu, dzik itp.) + 65 pln za nocleg na osobę

sala w ośrodku COLUMBUS w Rowach - http://www.columbus-rowy.pl

*Czy są poprawiny - tak
*Ile wódki - 0,7l na głową (więcej naprawdę nie potrzeba - jeszcze zostanie)
*ile szampana - 1l na 4os (przy wejściu)
*ile wina - jeszcze nie wiem
*ile inne drinki [wódki smakowe bimber...] ;) - barek z whiskey, piwem, wódkami smakowymi i winami
*ile orkiestra - tylko DJ - 1750 pln - zadnego fałszowania, to ma być świetna impreza
*ile kamerzysta - 1800 pln
*ile fotograf - 1600 -zdjęcia art + dodatkowo zdjęcia w plenerze po weselu na umówiony termin
* samochód - własny
tort - 500 pln,
ciasto - 300 pln (goście naprawdę mało słodkości jedzą)
kościół - ok.300 pln
przystrojenie i inne pierdoły jeszcze nie opanowane
zaproszenia - ok.400 pln
suknia - ok. 3000pln
mój garniak max do 1000pln :rotfl: :rotfl:

......region - pomorskie - słupsk - rowy

pozdrawiam

Obrazek

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 21:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d 2002r
Morfii

Moje wesele: 65 osób
sala, orkiestra zaproszenia, ksiądz itd itp ipwn i HBO = 20 tys.
Sala: kuj-pomorskie 90-140zł osoba
orkiestra 2 tys
auto 500 Ausi a6 s-line
ubranie kościoła 1000zł
kwiaty 500
ubranie=suknia 2 tyś
zdjęcia plus film = 3 tyś
upominki dla rodziców itd ...
Zwróciło się 12 tyś
Ogólnie dochodzi bardzo dużo kosztów np kosmetyczka, fryzjer, solarium itd.

Wesele 30 stycznia ubiegłego roku :) Drogę z kościoła na salę odśnieżały przed nami 2 pługi śnieżne, podczas powrotu gości z sali również. Zamieć totalna! droga 5 km zajęła nam 30 minut!!!
Wrażenia = bezcenne. Takiej pogody i klimatu nie zapomni nikt prze długie lata.

Moja podpowiedź dla Ciebie:
1) Nie daj się namówić na orkiestrę- nawet najlepszą. Do dziś oglądając filmy weselna znajomych , nie możemy sobie darować, że namówiono nas na orkiestrę ( bo to takie tradycyjne itd...)
Tylko DJ, ale dobry i sprawdzony! A widok dziadków i babci bawiących się przy YMCA niezapomniany :D
2) Zdjęcia róbcie dzień po, lub przed.
3) nie zapraszaj dalszej rodziny, niż ta z którą utrzymujesz najbliższy kontakt, chyba że nie patrzysz na względy finansowe i chcesz mieć 10 kompletów pościeli :D
4) Jak dokładasz do zaproszeń wkładkę, w której informujesz w postaci wierszyka że chcesz dostać pieniądze, wybierz prosty i zrozumiały wierszyk ( u nas nie do wszystkich dotarło :d )
5) Na 1 taniec proponuje małe show:

Ja tańczyłem Moon walk Jacksona :D
Zwała nieziemska.

Ogólnie zrób fajne wesele, niezapomniane wrażenia :)

Obrazek

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 21:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Gocek napisał(a):
4) Jak dokładasz do zaproszeń wkładkę, w której informujesz w postaci wierszyka że chcesz dostać pieniądze, wybierz prosty i zrozumiały wierszyk ( u nas nie do wszystkich dotarło :d )

ja tez tak robię - dodatkowo zamiast kwiatów proszę o kupon totolotka w tej cenie :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Obrazek

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 21:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Tomek napisał(a):

Nie znam nikogo z moich znajomych którym ten bilans rzeczywiście wyszedłby na plus.

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 21:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d 2002r
Potwierdzam. Rekord wśród moich znajomych to wesele na 200 osób, koszt 30 tyś prawie. Zwróciło się 8tys :)
W naszych okolicach z tego co moi znajomi opowiadają to do 100 osób zwraca się połowa. Powyżej już nie.

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 21:57 
greenevil napisał(a):
ja pierdziu po raz kolejny utwierdzam sie w przekonaniu, ze wesela to poroniony pomysl

Bobby Vintage napisał(a):

Co racja, to racja :rotfl:

Ps: Polecam komedie "Wesele" ;)

PostNapisane: 18 grudnia 2010, 22:15 
Forumowicz

Moje BMW: e34
Kod silnika: m50b20
ciekawy temat.. ja właśnie się szykuje do tego "wielkiego dnia" Wczoraj liczyliśmy gości, wyszło około 250. Robiąc wesele w lokalu wyjdzie około 40-45 tyś (całkowity koszt) czy sie zwróci?? nie łudzę się ani trochę, trzeba będzie dołożyć.

Z tym że mówię o zadupiu wschodnim, tzw Polska "d", gdzie zarobki są jakie są. Ale cenowo, niestety: "mało się zarabia, płaci się jak hrabia"

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 09:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Enigmate napisał(a):
ile fotograf - 1600 -zdjęcia art + dodatkowo zdjęcia w plenerze po weselu na umówiony termin

szacun ,pierwsza osoba ,ktora chciala miec porzadna pamiatke na cale zycie

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 10:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Bobby Vintage napisał(a):

Popieram :P

I jak ktos mowi o magii itp to za pewne zyje w jakims innym swiecie albo klamie...kosciol jest dla mlodych, wesele dla gosci..magia co najwyzej jest miedzy para mloda po weselu :cwaniak: ...a na weselu najebka, wyzerka itp :rotfl:

90% gosci z dalszej rodziny juz w kosciele sobie mysli..."kur*a niech juz sie konczy ten ceremonial bo zdechne z glodu" :rotfl:

"(...) bo to Polska, nie elegancja Francja..." :cwaniak:

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 12:57 

Jak dla Was to najebka itp, to po co przyjmujecie zaproszenia na wesela?

Zgadzam się z Zuberem w kwestii tego że się to w ogóle nie zwraca. Ja liczyłem total wydatków jakbyśmy nie robili wesea i je robili. Nie dodawałem kosztu zakupu SL-a bo nie kupiłem go pod kątem wesela - taki żart. Jakby się miało zwrócić to każda OSOBA musiałaby dać w kopercie kilkaset złotych. :rotfl: Natomiast oczywiście można zrobić wesele tak żeby na nim zarobić ale chyba nie o to chodzi?

Ile gości - ok 130osób - chyba po 190zł za osobę. W cenie szampna powitalny, pokrowce na fotele. Do tego chyba 2tys dekoracja sali.

Czy są poprawiny - śniadanie i danie obiadowe na 13tą. Sporo gości przyjechało z daleka, więc przed podróżą powrotną zjedli obiadek, odczekali i ok chyba 16tej mogli wracać.

*Ile wódki - 0,4l na głowę. Do tego był barman, chyba 1500zł za barmana + 1500-2000zł za alkohol do drinków. Wódki sporo zostało - barman zrobił robotę. Alkohol kupiliśmy u znajomej Pauli, nadwyżkę mogliśmy zwrócić.

*ile wina - hmm chyba z 15 butelek, większość została ledwo napoczęta, ale wino powinno być.

*ile orkiestra - 5600zł + zapewnienie hotelu - dojechali z lubuskiego, świat mały znali Gaspera :)

*ile kamerzysta - w sumie z wyjazdem do czeskiej Pragi, Film, zdjęcia, nasze koszty - ok.7500zł

Do tego garnitur, dwie koszule, buty - ok. 1700zł
Suknia młodej, buty, welon - 3-4 razy więcej niż strój młodego...

Samochód - tu akurat kosztów nie mieliśmy, Przemek przyjechał swoim SL-em a Świadek jako kolekcjoner aut zabytkowych z kościoła zawiózł nas swoim Rollsem.

Rodzinie i znajomym zapewnialiśmy nocleg lub transport. Busik udostępnił Mac, koszt chyba 200zł dla kierowcy + 150zł na paliwo. Autokar kosztował 900zł i był zupełnie nie potrzebny.

W kościele chyba daliśmy 900zł + organista 300zł.

Dodatkowe koszty:
Zaproszenie, podziękowania dla gości.
Tort - chyba 600zł
Wiązanka młodej, świadkowej, butonierki, dekoracja samochodów
Kurs tańca - 120zł za godzinę indywidualnie. Braliśmy po 2 godziny na raz. Godzina to za krótko.
Wysyłka lub rozwiezienie zaproszeń
Obrączki od 1200zł do... Sky is the limit.

W tej kwestii jestem raczej tradycjonalistą. Zawsze chciałem ślub kościelny i wesele a że kosztuje, co zrobić.

Co do pamiątki to wg.mnie BARDZO ważny jest film i fotki. Tak naprawdę po całej imprezie zostaje właśnie film i zdjęcia, oprócz opowieści dzieciom i wnukom właśnie to nam pozostanie na lata.

A czy warto wydać na tą imprezę - to już kwestia każdej "pary" indywidualna. Dla jednego warto wydać 100tys zł na auto, które traci 15tys rocznie, inny będzie inwestował 30tys zł w naprawy swojego BMW aby je dopieścić, inny będzie robił tuning za 50tys zł. Dla każdego to sprawa indywidualna, każdy ma inne wartości w życiu. Jeden nie czuje jak można wydać worek kasy na wesele a drugi nie czuje jak można ładować kase w auta czy inne hobby.

Ale co ja mogę wiedzieć skoro mnie stać tylko na bilet miesieczny.

A tak to wyglądało...
http://vimeo.com/13797923

PostNapisane: 19 grudnia 2010, 13:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: s54
Fajny temat, np. dla mnie bo można sie zorientować w kosztach takiej imprezki i wówczas mamy pojęcie czy nas na nią stać .... Wiadomo że koszt przygotowania wesela w Warszawie i w Kieclach będzie sie różnił i to znacznie .... ale jakieś ogólne rozeznanie jest.

Co do Radkowego wesela to rzeczywiście było dopięte na ostatni guzik i wszystko było na najwyższym poziomie stąd koszta zapewne. No ale gdybym ja miał organizować wesela chciałbym również żeby tak zapadło w pamięć gości jak nam wesele Radka i Pauliny.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1